DØMT: En tidligere pleieassistent (30), er dømt til to års fengsel for overgrep. Foto: Frode Hansen VG

Tidligere pleieassistent dømt for overgrep

En mann i 30-årene er i lagmannsretten dømt til to års fengsel for å ha misbrukt sin stillingen ved Blakstad psykiatriske sykehus til å skaffe seg seksuell omgang med en pasient.

  • NTB

Artikkelen er over tre år gammel

Den tidligere pleieassistenten er i Borgarting lagmannsrett dømt for brudd på straffeloven og helsepersonelloven. Mannen er dømt til to års fengsel og til å betale en oppreisning på 150.000 kroner til fornærmede.

Den unge kvinnen til VG: – Sykehuset ba aldri om min versjon

I tillegg til å ha misbrukt stillingen som pleieassistent ved Blakstad psykiatriske sykehus i Asker til å skaffe seg seksuell omgang med den kvinnelige pasienten, finner lagmannsretten mannen skyldig i å ha hjulpet kvinnen med flere selvmordsforsøk.

Les også: Dømt til fengsel for sex med psykiatrisk pasient

Han dømmes også for brudd på våpenloven, og han fratas retten til å arbeide i offentlig eller privat helsetjeneste for alltid. Mannen ble av lagmannsretten frikjent på ett av tiltalepunktene.

Ledelsen: Nekter for å ha kjent til seksuelt forhold mellom pasient og ansatt

Mannen ble i mai 2015 dømt i Asker og Bærum tingrett. Dommen ble i utgangspunktet satt til tre år, men det ble gitt ett års strafferabatt fordi han tilsto de forholdene han var tiltalt for. Den dømte anket over bevisbedømmelsen og lovanvendelsen under skyldspørsmålet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder