Her trikser politiet i skiløypa

INNENRIKS

Politiet i Trysil valgte en høytsvevende metode for å patruljere i påsken.

Publisert:

Det vakte oppsikt da patruljen fra Hedmark politidistrikt gjorde luftige svev i alpinbakken påskeaften. Mats Hansen tok en video av påskepatruljen som han la ut på instagram.

– Det var gøy å se at de trøkka til litt, og ikke bare kjørte rundt i bunnen av bakken og var kjipe. Vi måtte hjelpe til å kjøre dem inn i starten, så de fant farten, men det fikk vi desverre ikke filmet, ler Hansen.

Han innrømmer at han ble overrasket da han så politifolkene trekke på seg refleksvest og ski.

– Jeg har aldri sett det før. De patruljerte nede ved heisen først, så folk var litt diskré med pilsen, men når de fikk på seg refleksvestene og skiene var det kjempefunny.

Operasjonsleder Jørn Akre ved Hedmark politidistrikt bekrefter at det var lovens lange arm som boltret seg i løypene påskeaften.

– Det er to mann fra lensmannskontoret som har vært ute på skipatrulje. Og de er gode på ski, så jeg kan tenke meg at folk har stoppet opp litt, sier Akre.

De to skigladde politimennene var opptatt med mer tradisjonelle politioppgaver lørdag kveld, og hadde ikke tid til å snakke med VG. Men ifølge operasjonslederen blir det neppe siste gang.

– Du kommer i kontakt med folk på en annen måte enn bare å stå ved siden av løypa og kikke på. Det tror jeg har noe for seg, sier Akre.

Her kan du lese mer om