PÅGREPET: En mann er pågrepet etter en skyteepisode på Høybråten i Oslo. FOTO: FRODE HANSEN/VG

Kvinne skutt i hodet i Oslo

HØYBRÅTEN(VG) En kvinne i 20-årene er kritisk skadet etter å ha blitt skutt i hodet. Bevæpnet politi har pågrepet en mann i 20-årene og siktet ham for drapsforsøk.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Politiet fikk klokken 21.13 søndag kveld melding om en skyteepisode på en adresse på Høybråten i Oslo, like ved grensen til Lørenskog.

- Vi fikk melding fra AMK om at en person var skutt på en adresse. Alle ledige enheter og beredskapstroppen rykket ut til stedet, sier Ola Krokan, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, til VG.

En mann ble pågrepet like ved, sier operasjonslederen.

- Han ble pågrepet uten dramatikk. Det er benyttet en pistol, sier Krokan.

Mannen, som er i 20-årene, er siktet for drapsforsøk, opplyser vaktleder Svein Ole Grunvåg ved Kriminalvakta i Oslo politidistrikt.

Vitner satt søndag kveld i avhør inne i huset. Politiet har sperret av hele området. På et tidspunkt var etterforskere også til stede i hagen.

- Det var flere på stedet. Det er hentet inn tre vitner, som har forklart seg. Vi har rimelig god oversikt over hva som har skjedd. Nå skal vi sammenligne med kriminaltekniske undersøkelser, sier Tore Barstad, innsatsleder i Oslo politidistrikt, til VG.

- Det har vært en hendelse, men vi vet ennå ikke om det har skjedd noe straffbart. Vi har ikke fått varslet alle pårørende.

PÅ STEDET: Innsatsleder Tore Barstad i Oslo politidistrikt. FOTO: FRODE HANSEN/VG

Politiet etterlyser også en mann i 20-årene.

- Han har vært i leiligheten rett før eller når det skjedde. Han har vi ennå ikke funnet, men er etterlyst i våre systemer. Det er en navngitt person, sier innsatslederen.

Krimvakta er på stedet og krimteknikere gjør nå undersøkelser.

Innsatslederen opplyser at de ikke kjenner til relasjonene mellom personene som var i huset.

- Noen kjenner hverandre, mens andre ikke. Fornærmede er ikke registrert på adressen, og det er heller ikke mistenkte eller ham vi leter etter, sier Barstad.

Flere naboer var kraftig rystet av det som har skjedd.

- Dette er en fredelig gate. Barnefamilier bor her, det er et bra sted å bo. Jeg ble nesten redd da jeg hørte hva som hadde skjedd, forteller en av dem til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder