SINT: Sindre Hansen (32) fra Fusa foran kirken hvor gravskjendingen skjedde, blant annet på nevøens grav.

SINT: Sindre Hansen (32) fra Fusa foran kirken hvor gravskjendingen skjedde, blant annet på nevøens grav. Foto: PRIVAT

To dager etter begravelsen var graven til Sindres nevø vandalisert

– Det er veldig trist for oss, og flere i familien har tatt det svært tungt, sier Sindre Hansen etter at de fant nevøens grav skjendet i helgen.

Silje Løvstad Thjømøe
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Fredag i forrige uke var familien til Sindre Hansen (32) samlet ved Holdhus gamle kirke i Hålandsdalen på Vestlandet for å gravlegge Hansens nyfødte nevø.

Komplikasjoner under fødselen hadde ført til at den lille gutten kun fikk leve i 17 minutter da han ble født sent i juli.

Det var NRK som først omtalte saken.

– Vi gikk ned til graven på lørdag og da var alt som normalt. Men idet vi gikk inn porten til kirkegården på søndag, så vi med en gang at noe var galt. Rundt om lå gravsteiner og kors strødd utover, sier Hansen til VG.

Nordstrand 2009: 30 gravstøtter veltet

– Definitivt gjort med vilje

Hansen forteller at det er mange eldre gravsteiner på kirkegården, og at disse er relativt tunge.

– Disse er ikke lette å velte, og det er definitivt gjort med vilje, sier Hansen og opplyser at rundt 15 gravsteder er blitt skjendet en gang mellom lørdag kveld og søndag formiddag.

VELTET GRAVSTEINER: Slik så det ut på Holdhus gamle kirke i Hålandsdalen i Fusa søndag ettermiddag. Foto: privat

– Det lå blomster og kors utover hele kirkegården. Først reagerte jeg med å bli sint, hvem er det som gjør noe slikt, sier Hansen spørrende før han legger til:

– Dette er veldig trist for oss, og flere i familien har tatt det svært tungt. Dette er en liten kirkegård, hvor kun de gårdene som ligger i tilknytning til kirken gravlegger sine. Faren min hadde gravd graven selv, og vi hadde gjort oss flid med å skape en fin seremoni i en tung tid. Han fikk bare 17 minutter på denne jorden, men vi ønsker likevel å ta med oss de gode minnene. Det synd at noen får ødelegge på denne måten.

2007: Palmes grav skjendet

Har startet etterforskning

Familien ringte raskt til politiet på søndag, og politiet har opprettet sak vedrørende hendelsen.

– Det er 15 gravstøtter og kors som er veltet inne på kirkegården, og det har skjedd en gang i løpet av natt til søndag, sier fungerende lensmann ved Fusa og Tysnes lensmannskontor, Ove Ivarhus, til VG.

2008: Muslimske graver i Frankrike skjendet

Videre opplyser han at det er startet etterforskningen, men at de foreløpig ikke har noen mistenkte i saken.

– Vi er ganske sikre på at dette er gjort av mennesker, og er interessert i å få tips fra personer som kan sette oss i forbindelse med saken, sier Ivarhus.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder