PRESSEKONFERANSE: Finansminister Kristin Halvorsen la frem revidert nasjonalbudsjett fredag formiddag. Foto: Scanpix

KrF: - Svikter i kampen mot fattigdom

Kampen mot fattigdom i Norge er på stedet hvil i revidert nasjonalbudsjett. Det mener Kristelig Folkeparti.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Kristin Halvorsen har sagt at å avskaffe fattigdom er et spørsmål om vilje. Regjeringen har tydeligvis ikke vilje nok. Dette var siste mulighet til å ta et krafttak i kampen mot fattigdom før valget. Den muligheten tok regjeringen dessverre ikke i bruk, sier Hans Olav Syversen, finanspolitisk talsmann i KrF.

Syversen mener det er skuffende at regjeringen har funnet rom for å bruke ytterligere 10 milliarder kroner i økt oljepengebruk til andre formål, mens det for eksempel ikke gis mer penger til å ta i bruk ledig kapasitet i ideelle rusinstitusjoner, at arbeidsmarkedstiltakene ikke går til personer med langvarige hjelpebehov og at det ikke varsles nye tiltak for økonomisk og sosial ekskludering av barn.

- Gjør mye

Selv om det nå er helt klart at de rødgrønnes valgløfte fra 2005 ikke vil bli innfridd, mener Kristin Halvorsen at regjeringen har gjort mye for de fattige - og at også dette reviderte budsjettet bekjemper fattigdom.

- Alle de tiltakene vi gjør i forhold til arbeidsledighet er med på å redusere fattigdommen. Vi har også hatt et godt trygdeoppgjør med økte satser til minstepensjonister og trygdemottakere. Bostøtten er også økt. I tillegg har vi blant annet bedre overgangsordningene i tiltakspakken vår, sier finansministeren.

Svikter

Like fullt mener Syversen at regjeringen svikter de frivillige organisasjonene ved å ikke innfri løftet om å fjerne momsbelastningen. Han betegner innsatsen mot arbeidsledigheten som «svak» og etterlyser et løft innen familievernet.

- Vi må dessverre konstatere at fattigdomsbekjempelse er lavt prioritert i regjeringens forslag til revidert budsjett. KrF inviterer til å løfte dette under behandlingen i Stortinget, sier Syversen.

KILDE: NTB/VG NETT

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder