POSITIV: SV-leder Kristin Halvorsen. Foto: Scanpix

Her er regjeringens skryteliste: Varsler tøffere tone mot opposisjonen

(VG Nett) - Regjeringen har vært altfor høflige og snille mot opposisjonen. Vi må skjerpe oss, mener Kristin Halvorsen (SV).

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

I dag er det tre år siden den rødgrønne regjeringen så dagens lys. Derfor legger regjeringen i dag frem sin skryteliste over resultatene så langt. Samtidig varsler Halvorsen nå en langt tøffere tone fram til valget.

Les hele statusrapportenHER

- Velgerne må få vite før valget hva som er forskjellen på oss og Høyre og Frp, sier Halvorsen. Hun nevner spesielt miljø, som et område der det er store politiske forskjeller mellom blokkene.

Løftebrudd

I ettermiddag møter de tre rødgrønne partilederne pressen i anledning regjeringens treårsdag. Her vil de legge fram en omfattende oversikt over resultatene som er oppnådd. Statsminister Jens Stoltenberg mener imidlertid regjeringen har gjort det den varslet at den skulle gjøre.

- Vi gikk til valg sammen for å gi Norge en ny retning. Det har vi gjort, men vi vil mer, sier Stoltenberg

SE OGSÅ:Regjeringens egne skrytevideoer på Snutter

Samtidig vil partilederne bli konfrontert med anklager om løftebrudd fra både opposisjonen i Stortinget og frivillige organisasjoner. Flere aviser bringer i dag oversikter over løfter fra Soria Moria-erklæringen som ikke vil bli oppfylt før valget.

TETT PÅ NETT:Opposisjonen svarte VG Nett-leserne om budsjettet

Skryteliste

På listen de tre partilederne vil presentere i dag er blant annet:
* Sysselsettingen har økt med 240 000. Arbeidsledigheten er halvert.
* Kunnskapsløftet er gjennomført på alle trinn fra høsten 2008. Regjeringen har økt antallet undervisningstimer i kjernefagene.
* Aldri har sykehusene behandlet flere.
* Aldri har flere fått barnehageplass. Målet om full barnehagedekning vil nås.
* Norske kommuner har fått over 28 milliarder kroner mer til å løse viktige oppgaver som eldreomsorg og skole.

- Vi vil forandre folks hverdag. Det handler om at de som har lite skal få være med i velstandsutviklingen, sier Halvorsen.

SV-lederen innrømmer at det har vært tre tøffe år for det ferske regjeringspartiet.

- Det har vært tre år med forferdelig mye jobbing. Vi har aldri sittet i regjering, og har måttet lære underveis. Samtidig har jeg fått sjansen til å gjennomføre saker jeg har jobbet med i 20 år

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder