BLE HETSET: NRK-profilen Haddy N'jie svarte med å vise frem hetsen til alle sine følgere på Facebook. Her er hun avbildet i en annen sammenheng.

BLE HETSET: NRK-profilen Haddy N'jie svarte med å vise frem hetsen til alle sine følgere på Facebook. Her er hun avbildet i en annen sammenheng. Foto: Kyrre Lien , VG

Mann siktet for hets mot Haddy N'jie

34-åringen som skrev hatefulle ytringer til NRK-profilen og artisten Haddy N'jie, er siktet for forholdet.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det melder TV 2.

– Mannen er siktet etter paragraf 185 for hatefulle ytringer. Han har erkjent at det var han som skrev dette, og han har også erkjent straffskyld, sier leder for hatkrimgruppa ved Manglerud politistasjon Monica Lillebakken til .

Hun opplyser at politiet har opprettet en anmeldelse og avhørt begge parter i saken.

Det var 6. oktober at 34-åringen blant annet kalte N'jie «din frekke motbydelige halvape» på Facebook. Lillebakken sier at hetsen ser ut til å være motivert av negative holdninger til afrikanere.

N'jie ønsker ikke å kommentere etterforskningen overfor TV 2.

– Står for uttalelsene

34 år gamle Christian Rosland bekreftet også overfor VG at det var han som skrev meldingen på Facebook. Han sa også at han står for uttalelsene.

N'jie svarte denne uken med å legge ut kommentaren til sine følgere på Facebook, med teksten «Denne så jeg ikke før nå. Dette er aller første gang jeg får en sånn kommentar på fb-siden min, og det bekrefter det jeg alltid har ment: folk flest er ikke troll,».

N'jie venter for tiden barn med Ap-nestleder Trond Giske.

– Det er veldig trist når dette skjer, og det blir mye sterkere når det rammer noen man er glad i, sa Giske til VG torsdag, og la til at han mener kjæresten har håndtert saken på en klok og modig måte.

Flere har opplevd sjikane

I etterkant har flere ikke-etnisk norske kjendiser fortalt at de også har mottat rasistisk sjikane.

I etterkant har likestillingsminister Solveig Horne engasjert seg i saken. Onsdag sa Horne til VG at saken har gjort inntrykk på henne.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder