TV 2: Siktede skal ha tilstått flere overgrep

ORDKNAPP: Politiadvokat Eli Valheim stilte for påtalemyndigheten i mandagens fengslingsmøte, men vil si minst mulig om den pågående politietterforskningen. Foto: Hallgeir Vågenes VG

Barnehageansatt siktet for voldtekt: Gutt (4) fortalte om overgrep

BERGEN (VG) Den barnehageansatte mannen i 30-årene ble siktet for voldtekt etter at gutten (4) betrodde seg til foreldrene.

 • Jarle Grivi Brenna
 • Frank Haugsbø
 • Dennis Ravndal

Artikkelen er over fire år gammel

Den alvorlige saken ble kjent mandag da politiet fremstilte mannen for varetektsfengsling i Bergen tingrett. Den siktede mannen samtykket til fengsling og rettsmøtet var over i løpet av ti minutter. Han ble i første omgang varetektsfengslet i fire uker.

Mannen er siktet for grov voldtekt av barn under 14 år, som har en strafferamme på 21 års fengsel. Det er fornærmedes lave alder som gjør at voldtekten betegnes som grov.

Etter det VG får opplyst startet saken i slutten av forrige uke, da den fire år gamle gutten fortalte foreldrene detaljer fra handlingene han skal ha blitt utsatt for. Foreldrene skal først ha oppsøkt Statens barnehus i Bergen for å få råd om hvordan de skulle forholde seg til det fireåringen fortalte. Dagen etter ble politiet varslet.

Politiet har ifølge Bergens Tidende informert flere foreldre om at de ønsker barna deres inn til avhør. Bakgrunnen skal være konkret informasjon fra den siktede mannen etter pågripelsen. Ifølge TV 2 har mannen tilstått å ha begått flere overgrep mot navngitte barn.

Politiadvokat Eli Valheim vil ikke kommentere denne opplysningen.

– BT skriver at flere barn skal avhøres, stemmer det?

– Det vil jeg ikke kommentere. Vi kommer med mer informasjon etter hvert, sier Valheim.

Fant overgrepsmateriale

Da politiets etterforskere ransaket boligen til siktede fant de video og bilder som viser seksuelle overgrep på barn. Materialet skal ha blitt lastet ned jevnlig siden 2006, får VG opplyst.

– Politiet har fått medhold i sin begjæring om bruk av restriksjoner. Saken er underlagt fullstendig taushet. Jeg har derfor ikke anledning til å kommentere saken, sier forsvarer Beate Hamre til VG.

PÅLAGT TAUSHET: Forsvarer Beate Hamre sier hun ikke kan uttale seg om saken. Foto: Hallgeir Vågenes VG

Også politiet er ordknappe. Det var politiadvokat Eli Valheim som begjærte den barnehageansatte fengslet i mandagens rettsmøte, men hun ønsker ikke å si noe mer om saken på nåværende tidspunkt.

Kommunal barnehage

Ifølge BA har siktede arbeidet i forskjellige barnehager gjennom en årrekke. Han er tidligere ustraffet. Barnehagen hvor han arbeidet nå drives av Bergen kommune.

– Vi tar denne saken svært alvorlig. Hvis dette er riktig, er det en forferdelig situasjon, sier kommunaldirektør Robert Rastad til VG.

Han kjente til saken i forkant av fengslingsmøtet.

– Det er et par dager siden politiet varslet kommunen om at en ansatt i en barnehage var arrestert og siktet for voldtekt av et barn. Vi har hatt en tett dialog med politiet i saken, og de har jobbet raskt, sier han.

Rastad opplyser at kommunen nå forsøker å støtte de som er berørt.

– Det gjelder både barna i barnehagen, foreldre, de pårørende til barnet og ansatte. Men aller verst er dette selvfølgelig for dem som er direkte berørt.

Mandag kveld holder Bergen kommune et informasjonsmøte på rådhuset for foreldrene som har barn i den aktuelle barnehagen.

- Det var først under informasjonsmøtet at alvoret gikk opp for meg. Det er helt forferdelig. Som forelder tenker jeg at dette skal ikke skje. Det er også et grusomt sjokk for de andre ansatte i barnehagen, sier en av foreldrene som var til stedet på møtet til Bergens Tidende.

Les også

 1. Mann siktet for voldtekt av gutt (4) i barnehage

  BERGEN (VG) Bergen kommune har satt i gang et stort hjelpeapparat etter at en mann i 30-årene er siktet for voldtekt av…

Mer om

 1. Barnehageansatt siktet for voldtekt
 2. Voldtekt
 3. Bergen
 4. Krim

Flere artikler

 1. Barnehageansatt har tilstått overgrep mot fem ofre

 2. Mann siktet for voldtekt av gutt (4) i barnehage

 3. Innrømmer overgrep mot fem barn på to barnehager

 4. Bergen: Voldtektssiktet har vært tiltrukket av barn i flere år

 5. Retten fikk se barneavhør i overgrepssak: – Han sa «ikke si noe til noen»

Fra andre aviser

 1. Forsvareren: - Han er sterkt preget og innser alvoret i saken

  Aftenposten
 2. Kripos skal bistå etter at gutt (4) skal ha blitt voldtatt i barnehage

  Bergens Tidende
 3. - Han er sterkt preget og innser alvoret i saken

  Bergens Tidende
 4. Mann pågrepet i barnehage i Bergen – siktet for voldtekt

  Aftenposten
 5. Foreldre til gutt (4): Barnehagen skal være et trygt sted å sende sine barn

  Aftenposten
 6. Mann pågrepet i barnehage i Bergen, siktet for voldtekt

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder