Ble oppdaget av andre barn

DØDE: Livet til 10-åringen sto ikke til å redde. FOTO: BENGT STEINAR NORDBAKK Foto: ,

10-åring døde etter lek i snøen: –Trist og uvirkelig

Ordfører Bente Estil i Lierne sier at hele bygda er preget etter den tragiske ulykken hvor en ti år gammel jente døde fredag.

 • Øystein David Johansen
 • Irene Rønold

Artikkelen er over fire år gammel

Jenta ble oppdaget av forbipasserende barn ved 22.20-tiden fredag kveld. Den første meldingen som gikk ut var at den lille jenta var alvorlig skadet.

– Jenta hadde fått satt fast hodet i en snøhaug og fått problemer med å puste. Hun ble oppdaget av en nabo og fikk raskt hjelp av helsepersonell på stedet, sa operasjonsleder Bård Krokstad til VG fredag kveld.

Lørdag ettermiddag går politiet i Trøndelag ut med navnet til 10-åringen.

– Det var 10 år gamle Wenche Aleksandra Jørgensen Hansen fra Overhalla som døde da snøhulen hun gravde falt ned over henne, skriver politiet i Trøndelag på Twitter.

Kriseteam i beredskap

Ulykken skjedde noe før klokken 22 på kvelden. Både familie og andre som var på stedet satte umiddelbart i gang livreddende tiltak, samtidig som at medisinske ressurser ble sendt til stedet, opplyser politiet videre.

Jenta ble erklært død på St. Olavs Hospital tidlig lørdag morgen.

Den tragiske hendelsen setter sitt preg på den lille kommunen, forteller ordfører i Lierne Bente Estil til VG.

– Det er ingen stor kommune og en slik hendelse setter selvsagt sitt preg på kommunen. Spesielt de som var ved skisenteret og i hyttene og campingvognene på stedet. Det er veldig trist og uvirkelig det hele, sier ordføreren og legger til at mannskap fra POSOM (psykisk og sosial omsorg) i kommunen tilbyr hjelp på stedet.

Trønder-Avisa skriver at det ble arrangert et infomøte på Lierne gjestegård med kriseteamet fra kommunen, politiet, redningsmannskap, og alle som bor på campingen.

MØTES FOR Å SNAKKE: Det ble arrangert møte ved Lierne gjestegård lørdag ettermiddag etter den tragiske ulykken. Foto: Marius Langfjord , Trønder-Avisa

– Ufattelig trist

– Det er ufattelig trist. Der er vanskelig å finne ord. Dette preger hele kommunen, sier ordfører i Overhalla, Per Olav Tyldum, til VG.

Han forteller at et kriseteam er satt i gang, tilsvarende det i Lierne. I tillegg er lærere på skolen der jenta var elev, varslet. Mandag er det planlagt en minnemarkering på skolen.

– Det er med dyp sorg vi mottok beskjeden om den tragiske ulykken. Vi føler veldig med de nærmeste i den fortvilte situasjonen de er i, sier rektor på Hunn skole, Per Johan Blikeng, til VG.

Den er 150 elever ved Hunn skole. Den omkomne jenta gikk i 5. klasse. Søndag skal ansatte ved Hunn skole ha et møte, for å forberede hvordan de best mulig kan ta vare på elevene.

– Vi er ikke noen stor skole. Dette berører oss alle, både unge og voksne. Vi vil følge anbefalingene krisegruppa kommer med, og retningslinjene fra Utdanningsdirektoratet, om hvordan skoler skal håndtere en sånn situasjon, sier Blikeng.

– En tragisk ulykke

Operasjonsleder Dag Hjulstad ved Trøndelag politidistrikt sier etterforskningen fortsatt pågår lørdag ettermiddag.

Jenta skal ha lekt alene da hun ble sittende fast, og det skal derfor ikke ha vært noen vitner til ulykken.

– Vi har foretatt en del avhør, i tillegg har vi vært på åstedet og gjort undersøkelser. Vi kan ikke uttale oss om noen konkret teori om hva som har skjedd, men mest trolig er det en ulykke som har skjedd under lek i snø, sier Hjulstad lørdag ettermiddag.

Eieren av Lierne gjestegård er i sjokk etter ulykken.

– Det er kjempetrasig. Helt forferdelig og helt uvirkelig. En skulle ikke tro at noe sånt kunne skje, sier Margit Holand, eier av Lierne gjestegård i til Trønderavisa.

Søndag kveld, fra klokka 18.00, vil Skage kirke i Overhalla holdes åpen for alle som føler seg berørt av den tragiske ulykken, skriver Namdalsavisa.

– Kirka gir et tilbud til mennesker som er berørt. Alle som vil kan komme, sier prost Dagfinn Thomassen.

Flere artikler

 1. Ti-åring døde i tragisk snøhuleulykke på Overhalla: Tente lys i kirken for Wenche Aleksandra (10)

 2. Torben (13) døde etter båtulykke

 3. Stengte bro i Drammen for å minnes avdød klassekamerat (14)

 4. Dødsulykken i Danmark: Kim André Nielsen (34) og sønnen Benjamin (7) døde

 5. Akte uten akebrett - gutt (13) omkom

Fra andre aviser

 1. Jente (10) døde etter snølek

  Bergens Tidende
 2. Jente (10) døde etter snølek

  Fædrelandsvennen
 3. Rektor: - Elevene er sterkt preget

  Fædrelandsvennen
 4. Politiet har bedt om obduksjon etter at jente (10) mistet livet i Lierne

  Fædrelandsvennen
 5. Jente (10) døde etter skilek

  Aftenposten
 6. Gutten som gikk igjennom isen, er død

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder