STEFAN FÅR HADJA: Lørdag tar Hadia Tajik (Ap) mannen som ved hennes Høyre side står, når hun gifter seg med stortingskollega Stefan Heggelund (H). Bildet er tatt da paret gjestet den tradisjonelle Stortingsmiddagen på Slottet i oktober 2013.
STEFAN FÅR HADJA: Lørdag tar Hadia Tajik (Ap) mannen som ved hennes Høyre side står, når hun gifter seg med stortingskollega Stefan Heggelund (H). Bildet er tatt da paret gjestet den tradisjonelle Stortingsmiddagen på Slottet i oktober 2013. Foto:NTB SCANPIX,

Hadia og Stefan inviterer til hemmelig bryllup

Gjestene får SMS før vielsen

INNENRIKS

Støre vil ikke si om han er invitert

Nektes å ta bilder og dele i sosiale medier

Om to dager gifter Ap-stjernen Hadia Tajik (30) seg med Høyre-kjæresten Stefan Heggelund (29). Stedet er fortsatt hemmelig - selv for bryllupsgjestene.

Publisert: Oppdatert: 29.06.14 14:53

Gjestene fikk invitasjonen i postkassen for flere måneder siden. Her fikk de beskjed om at vielsen vil finne sted under åpen himmel tidlig ettermiddag, etterfulgt av en innendørs fest senere på dagen.

Men hvor bryllupet førstkommende lørdag skal foregå, fikk ikke gjestene vite.

Kun få timer før vielsen starter vil gjestene få den endelige beskjeden om hvor vielsen skal finne sted. Brudeparet har varslet i invitasjonen at de vil sende ut en tekstmelding i morgentimene selve bryllupsdagen.

I invitasjonen blir gjestene samtidig bedt om ikke å fotografere under seremonien eller festen, og heller ikke dele noe om arrangementet i sosiale medier.

Strengt hemmelighold

Den tidligere Ap-statsråden Hadia Tajik (30) omtales som Arbeiderpartiets kronprinsesse, og er i dag leder av Stortingets justiskomité. Stefan Heggelund (29) er nyvalgt stortingsrepresentant for Høyre og tidligere nestleder i ungdomspartiet Unge Høyre. Paret takker sjelden nei til en politisk debatt, men når de lørdag skal gi hverandre sitt ja, ønsker de minst mulig offentlighet.

Bryllupet er derfor omkranset av strengt hemmelighold. Det gjelder også gjestelisten, til tross for at en rekke av landets toppolitikere befinner seg i nettverket til Tajik og Heggelund.

Tajik ble allerede som 22-åring politisk rådgiver for daværende arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen. To år senere ble hun hentet til Statsministerens kontor som en av Jens Stoltenbergs nærmeste medarbeidere.

Den unge Ap-politikeren blir også omtalt som en av Jonas Gahr Støres fortrolige. Ap-lederen vil ikke fortelle om han skal gjeste bryllupet.

– Vi ønsker ikke å opplyse om dette, sier kommunikasjonsrådgiver Anne Odden i Arbeiderpartiet.

Mektig nettverk

Fra sin tid i Unge Høyre har Heggelund jobbet tett sammen med nåværende kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og de unge Høyre-representantene Paul Joakim Sandøy og Henrik Asheim.

VG har vært i kontakt med Tajik og Heggelund. De ønsker ikke å kommentere saken, og understreker at de oppfatter vielsen og festen som en privatsak.

Statsminister Erna Solberg (H) er ikke blant bryllupsgjestene. Hun er opptatt med å feire ektemannen Sindre Finnes sin 50-årsdag denne lørdagen.

– Jeg skal ikke i bryllupet. Det er et relativt privat bryllup, slik jeg forstår det, og utover det vet jeg ikke så mye om det, sier AUF-leder Eskil Pedersen.

Brudeparet har vært kjærester i flere år, og de bor sammen i en leilighet sentralt i Oslo. Det er halvannet år siden de bekreftet forholdet i et intervju med Dagbladet. Heggelund var nominert til stortingsplass, og paret mente det var ryddig å fortelle at de var sammen ettersom de kunne bli kolleger på Løvebakken.

De ville ikke svare på nøyaktig når de fant hverandre eller hva de falt for ved den andre.

– Generelt deler jeg ikke privatlivet mitt og kommer ikke til å gjøre mer av det i fremtiden heller, sa Tajik.

Møttes på et utested

På dette tidspunktet var Tajik kulturminister, mens Heggelund satt i Kultur- og utdanningskomiteen i Oslo. Hun ville være på den sikre siden og ba lovavdelingen i Justisdepartementet om en habilitetsvurdering. Tajik fikk til svar at «det skulle svært mye til» for at de to ikke kunne engasjere seg i samme sak, og en jusprofessor karakteriserte det hele som «habilitetshysteri».

– Stefan er en mann som vil forandre verden. Vi er begge dypt engasjerte. Men vi er veldig uenige om samfunnsanalysen og løsningene, sa Tajik i et intervju med Dagbladet i desember 2012.

Ifølge Dagbladet møtte arbeiderpartipolitikeren sin Høyre-mann første gang før juletider 2011 gjennom en felles venninne. De spilte shuffle board på utestedet Tilt i Oslo, og skal først ha blitt venner. Senere oppsto romantiske følelser.

I likhet med landsmoder Gro Harlem Brundtland (Ap), som giftet seg med Høyre-politikeren Arne Olav Brundtland, har Tajik og Heggelund forelsket seg tvers av politisk ideologi.

Heggelund har uttalt at han mener Arbeiderpartiet er et maktarrogant parti, og at han heller ville stemt på Rødt eller SV.

– Vi tar ikke uenighet veldig personlig. Jeg blir litt overrasket over hvor mange som faktisk er overrasket over at kjærligheten fnyser av politiske skillelinjer, har han forklart Aftenposten.

Politiske talenter

Heggelund er oppvokst på Røa i Oslo og er halvt svensk. Ved regjeringsskiftet ble han valgt inn på Stortinget, og sitter nå i Arbeids- og sosialkomiteen.

Tajik hadde sin barndom i Bjørheimsbygd på Strand i Rogaland med pakistanske foreldre som innvandret til Norge på 1970-tallet. Fra 2012-2013 var hun Norges yngste statsråd som kulturminister og samtidig den første muslimske ministeren i norgeshistorien.

Begge kom de tidlig inn i politikken og har klatret maktstigen fra ungdomspolitikken til å bli sentrale beslutningstakere.

Heggelund var 13 år da han meldte seg inn i Sosialistisk ungdom – noe han hovedsakelig har begrunnet med at han var fascinert av daværende SV-leder Kristin Halvorsen. Etter en «ideologisk oppvåkning» meldte han overgang til Unge Høyre to år etter. Her hadde han en rekke verv. Det var først i fjor høst at 29-åringen ble politiker på fulltid, etter flere år i kommunikasjonsbransjen.

Tajik gikk rett inn i ledelsen i lokallaget til AUF som 16-åring. Som 22-åring ble hun tidenes yngste politiske rådgiver, for daværende arbeidsminister Bjarne Håkon Hansen (Ap). I 2008 fulgte hun opp som tidenes yngste rådgiver ved Statsministerens kontor.

Verner om privatlivet

Tajik har en høy stjerne i Arbeiderpartiet, og var favorittkandidat til å bli nestleder da den nye Ap-ledelsen skulle bekles i vår. I den anledning ble hun intervjuet av VG, og gjorde det nok en gang klart hvor nøye hun trekker om grenseoppgangene for sitt eget privatliv.

– Det har hendt mens jeg selv jobbet som journalist at jeg tenkte: «Oi, jeg synes det står respekt av at du forteller meg så mye om privatlivet ditt, men dette ville jeg aldri gjort selv.» Jeg er folkevalgt, ikke kjendis, sa hun.

På spørsmål om ikke politikere burde bidra til mer åpenhet og raushet, svarte Tajik:

– Jeg har tatt et valg om at privatlivet mitt ikke skal være offentlighetens eiendom. Når du først har delt noe privat, kan du aldri ta det tilbake igjen.

Her kan du lese mer om