UNDERSØKTE ÅSTEDET: Krimteknikere fra politiet finkjemmet Maxbo Notodden i helgen. Foto: Alf Oeystein Stoetvig VG

Maxbo-drapet: Hugget hodet av drapsoffer (42)

Politiet vil undersøke tilregneligheten til 22-åringen etter at han forklarte seg om hvorfor han drepte og hugget hodet av 42-åringen på Maxbo Notodden.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Både de ytre omstendighetene for drapet og det vi vet om bakgrunnen, gjorde at vi ønsket å komme raskt i gang med en prejudisiell observasjon, sier politiadvokat Kjell Ove Ljosåk ved Sør-Øst politidistrikt til VG.

Han ønsker ikke å kommentere VGs opplysninger om at 22-åringen hugget hodet av familiefaren (42) inne på pauserommet til Maxbo Notodden.

– De pårørende har fått en mer detaljert beskrivelse av hendelsesforløpet enn det som har vært kjent i media, men jeg ønsker ikke å kommentere dette ytterligere, sier Ljosåk.

Maxbo-drapet: – Pengekrangel en del av motivet

Gitt detaljert forklaring

Heller ikke forsvarer Borgar Veiding ønsker å uttale seg om skadene på den avdøde 42-åringen.

– Min klient har gitt en detaljert forklaring om hendelsen og hva han foretok seg, men jeg ønsker ikke å kommentere detaljer, sier Veiding.

Han bekrefter at 22-åringen hadde en samtale med psykolog allerede i helgen, som en del av den prejudisielle observasjonen. Denne undersøkelsen skal avgjøre om den siktede mannen var tilregnelig i gjerningsøyeblikket.

– Det er ikke bestemt tid for noe nytt avhør. Nå er min klient overført til fengsel, der han også har tilgang på løpende tilsyn fra helsepersonell, sier Veiding.

Bakgrunn: Politiet brukte 23 minutter til drapsåstedet på Maxbo

Fremstår ikke planlagt

22-åringen, som jobbet på Maxbo, har kun avgitt et innledende avhør, men ikke tatt stilling til straffskyld.

Etterforskningen har så langt ikke avdekket at drapet fremstår som en planlagt handling, men mer som om 22-åringen handlet akutt og i affekt, får VG opplyst.

– Det var en veldig trist nyhet. Han har ikke vært voldelig i hele sitt liv. Han var en rolig fyr som trivdes i jobben på Maxbo og trente for seg selv på fritiden. Han er ikke en slik person, sier en bekjent av drapssiktede til VG.

Les også: Drapsoffer (42) ble tildelt heltemedalje

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder