Her redder han elgkalven fra å drukne

Se den utrolige videoen!

Svenske Jan-Erik Berglund nølte ikke med å hoppe ut i det kalde vannet for å redde elgkalven fra den sikre død.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det var tirsdag at Jan-Erik Berglund, som til vanlig jobber som oppkjøper i Sveaskog opplevde noe litt utenom det vanlige i skogene ved Piteå i Sverige.

Han gikk frem og tilbake ved bekken for å finne en vei over da en elgkalv skapte ringer i den ellers så rolige bekken og kapret Berglunds oppmerksomhet.

– Jeg trodde først det var en bever, men da jeg kom nærmere så jeg en elgkalv som kjempet for livet. Jeg gikk nærmere og så den andre elgkalven på andre siden og forsto at den hadde prøvd å komme over, sier han til VG.

Det var Rana Blad som først omtalte saken.

Les også:Elgkalv stengt inne

Kjempet for livet

Elgkalven så ut til å drukne og viste nesten tegn til å ha gitt opp livet da Berglund prøvde å skape kontakt.

Først forsøkte han å skremme den opp av vannet ved å kaste en pinne på den, men dyret lot ikke bevege på seg. Da måtte svensken ta saken i egne hender. Han nølte ikke med å kaste seg ut i vannet for å dytte elgkalven opp på land.

– Bekken er ikke bred, og det var 7-8 grader i luften, ufattelig kaldt! I tillegg hadde jeg dårlig fotfeste og slet med å holde balansen samtidig som jeg skulle kaste kalven opp, sier han.

Han tror det var i siste liten, da elgkalven var nedkjølt og stiv, og hadde ikke lenge igjen.

Les også:Her redder han pytonslange

Helten

Han er elgjeger på fritiden, men er opptatt av at dyrene skal ha det bra og ville ikke etterlatt det stakkars dyret i bekken.

– Som jeger mener jeg at man ikke skal la dyret lide, sier han.

Han forteller at telefonen har ringt uavbrutt siden videoen ble publisert på Facebook og i svenske Aftonbladet.

– Utrolig morsomt å kunne se hvordan videoen har spredd seg. Telefonen har ring uavbrutt hele tiden og responsen er stor på mail og i sosiale medier, sier Berglund.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder