KVINNEFENGSEL: VG kjenner til at den ene trusselen skal ha blitt uttalt i forbindelse med en krangel om en stekepanne på kjøkkenet i Bredtvedt fengsel. Foto: Knut Erik Knudsen , VG

Trippeldrapsdømt kvinne tiltalt for trusler mot kvinnen bak hushjelpdrapet

Tiltalen: «Jeg skal ta deg. Du har ikke lov til å si noe om meg.»

I dag ble Bushra Parveen (53) dømt til 21 års fengsel for tre drap. Nå er hun tiltalt for trusler og forsøk på vitnepåvirkning mot en medfange i kvinnefengselet Bredtvedt.

53-åringen skal ha dyttet til medfangen – drapsdømte Else Beth Evans (63) – og sagt:

– Jeg kan ta livet av deg; jeg har tatt livet av tre stykker før.

Det kommer frem av den ferske tiltalen fra Oslo statsadvokatembeter.

VG har tidligere skrevet om trusselen og at Evans var kalt inn som vitne i rettssaken mot de tre norskpakistanerne som i dag ble dømt for trippeldrap.

53-åringen og hennes ektemann (67) ble dømt til 21 års fengsel.

FORNÆRMET: Drapsdømte Else Beth Evans skal ha blitt utsatt for gjentatte trusler i Bredtvedt fengsel. Foto: Lise Vangerud , Aftenposten

I tiltalen står det videre at Parveen skal ved trusler og atferd ha forsøkt til å påvirke Evans til å unnlate å forklare seg under rettssaken.

«Jeg skal ta deg»

Les også: Politiet: Betalte 24.000 kroner for å få svigersønnen drept

– Jeg skal ta deg. Du har ikke lov til å si noe om meg. Hvis du sier noe skal jeg ta deg eller sørge for at noen tar familien din, skal 53-åringen ha uttalt.

Les også på VG+: Hushjelpens siste hilsen

Flere ganger opptrådte Parveen seg truende mot Evans, ifølge tiltalen.

Hun skal ha stirret, gjort brå bevegelser overfor henne og gått inn på Evans sin celle og stirret på henne.

«Planer»

Til en annen fange, en kvinne som er tiltalt i en stor narkosak, Bredtvedt fengsel skal Parveen ha sagt at hun «hadde planer» for Evans.

Denne uttalelsen skal hun ha kommet med samme dag som trippeldrapssaken startet i Oslo tingrett 31. august.

VG har ikke oppnådd kontakt med Bushra Parveens forsvarer, advokat Morten Furuholmen.

Anker trippeldrapsdom

Tidligere i torsdag ble Parveen, sammen med sin ektemann Muhammad Ashraf (67) og ektemannens bror Mohammad Ilyas (57), dømt for drapene i Pakistan 17. mai 2013.

Retten mener ekteparet betalte for og beordret drapene på sin svigersønn Tanveer Abbas, hans bror Shabbir Hussain og hans far Ghulam Haider.

Begge ble dømt til 21 års fengsel, og begge anket skyldspørsmålet på stedet.

Les også: Norskpakistaner til VG: – Jeg har ikke drept noen

Illyas ble dømt til 17 års fengsel i tråd med påstanden til aktor, som mente at 57-åringen burde få fire års strafferabatt for å ha tilstått det ene drapet som retten mener han utførte. Han anket straffeutmålingen på stedet.

I dommen bemerker retten at Ashraf ofte forklarte seg selvmotsigende, og at retten fikk inntrykk av at han tilpasset forklaringen til bevisutviklingen i saken. Parveens forklaring blir i dommen beskrevet som preget av selvmotsigelser og retten finner det «umulig å feste lit til» store deler av forklaringen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder