FIKK NAPP: Alexander R. Thomassen poserer her på Heidrun-plattformen med den rekordstore ueren han fikk på kroken onsdag. Foto: Dag Skuseth / Asgeir Alvestad

Fikk verdens største uer på stang

Slo den forrige verdensrekorden med over tre kilo

(VG Nett) På 350 meters dyp på Heidrun-plattformen ble den 12,14 kilo tunge fisken tatt på stang onsdag i forrige uke.

Sissel Kruse Larsen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Den forrige verdensrekorden for uer tatt på stang var på 9,02 kilo, mens ueren som ble halt opp på stang onsdag var hele 12,14 kilo. Samme dag ble det også tatt en uer på 10,02 kilo.

Rekordfisken ble dratt opp av vannet av Alexander R. Thomassen fra Averøy, som er kokk på Heidrun-plattformen, mens den nest største ble halt opp av Dag Skuseth fra Kristiansund, som er forpleiningsleder om bord.

Del gjerne din beste fiskehistorie i kommentarfeltet under artikkelen!

Plattformen ligger på Heidrunfeltet, et olje- og gassfelt på Haltenbanken i Norskehavet, omtrent 175 kilometer nord for Kristiansund.

FISKEPLASS: De ansatte om bord på plattformen må heise fisken de får på kroken ganske mange meter opp før den er trygt inne på plattformen. Foto: Dag Skuseth / Asgeir Alvestad


Nyheten om den rekordstore ueren ble først omtalt på bloggen til sportsfisker Asgeir Alvestad. Han beskriver fangsten som veldig uvanlig.

- Fisken vi får blir selvsagt servert som middag om bord. Det er vel det vi kan kalle skikkelig fersk fisk, sier Skuseth til bloggen.

Alvestad har tidligere holdt kurs for de ansatte på plattformen om hvordan de kan fiske med stang og snelle i havdypet.

Plattformen ligger 175 kilometer ut i havet, og det er opptil 350 meter dypt der ute.

- Plattformen trekker til seg fisk, siden den blir som et slags rev. Småfiskene gjemmer seg under plattformen, og større fisker kommer derfor etter. Derfor er det en naturlig god fiskeplass, sier han.

Da Alvestad selv var på plattformen og fisket fikk han flere kilo med fisk.

- Vi fikk store brosmer og langer, og så raskt at dette var en spesielt god plass for stor uer. Det må du veldig dypt for å finne, fisk av denne størrelsen finner du ikke langs kysten, det må du ut i havet for å finne, sier han.

Det har ikke lyktes VG Nett selv å komme i kontakt med rekordfiskerne for en kommentar mandag.

HEIDRUN: På dette bildet har de ivrige hobbyfiskerne selv markert hvor de pleier å stå når de hiver snøret ut i det 350 meter dype vannet. Foto: Dag Skuseth / Asgeir Alvestad

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder