DRIKKEPAUSE: Linda Helleland blir muligens ny kulturminister når statsminister Erna Solberg gjør rokeringer i regjeringen. Her har hun en kort pause i samferdselsdebatten om statsbudsjettet tirsdag formiddag. Foto: Harald Henden , VG

Helleland blir trolig ny kulturminister

... åpen om at hun kjenner kultur- og idrettsområdet

STORTINGET (VG) Linda Hofstad Helleland (38) skal ligge an til å bli kulturminister etter Thorhild Widvey (59). Hun kjenner kultur- og idrettssektoren godt fra tidligere.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Sentrale kilder sier til VG at det ligger an til at Linda Hofstad Helleland onsdag blir utnevnt som kulturminister.

Det betyr at hun i så tilfelle overtar jobben etter partikollega Thorhild Widvey.

Les også: Sandberg blir trolig fiskeriminister

Helleland leder i dag transportkomiteen på Stortinget. Det betyr at et kvinne fra Sør-Trøndelag overtar for en kvinne fra Rogaland (Karmøy).

Erfaren politiker

Helleland har sin relativt unge alder til tross, lang erfaring i politikken:

Hun var medlem av justiskomiteen fra 2001 til 2005 og har siden sittet i finanskomiteen, familie- og kulturkomiteen og transport- og kommunikasjonskomiteen.

VG møtte en smilende og opplagt Linda Hofstad Helleland i Stortinget tirsdag, men hun var svært sparsommelig med kommentarer.

– Jeg har ingen kommentar, sier Helleland på VGs spørsmål om hun blir ny kultur- og idrettsminister.

På spørsmål om hun kjenner området, svarer hun:

– Jeg har jobbet med kultur- og idrett tidligere i fagkomiteen. Men akkurat nå så trives jeg godt med samferdselsområdet.

– Men du vil vurdere en forespørsel om å bli statsråd?

– Det har jeg ingen kommentar til. Vi får heller snakkes onsdag, sier Linda Hofstad Helleland til VG.

Mektig Høyre-par

Hofstad Helleland er gift med stortingsrepresentant og parlamentarisk leder i Høyre, Trond Helleland (51). Paret bor i Drammen, og blir et av landets mektigste ektepar med Hofstad Helleland som ny eventuelt ny statsråd.

Kilder fremholder overfor VG at ansvaret for samordning av arbeidet med EØS-saker og forholdet til EU, som statsråd og stabssjef ved Statsministerens kontor, Vidar Helgesen, har hatt ansvar for, flyttes tilbake til Utenriksdepartementet.

Helgesen blir ikke med på flyttelasset til EU og det er uklart hva som blir hans posisjon videre. NRK melder at han skal ligge an til å overta jobben som klima- og miljøminister etter Tine Sundtoft.

VG har ikke fått bekreftet at hun skal ut av regjeringen.

VG skrev mandag at det kommer en rekke utskiftninger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder