SNART LIKE STORE: Ifølge ny meningsmåling har Siv Jensen og Erna Solberg snart like mange velgere. Foto: Helge Mikalsen , VG

Frp nesten like stort som Høyre på ny måling

På desembermålingen Opinion har utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB), går Fremskrittspartiet fram 3 prosentpoeng til 18,3 prosent, mens Høyre går tilbake 3,1 prosentpoeng til 21,6 prosent.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Avstanden mellom regjeringspartiene har ikke vært så liten siden januar 2011. Ved kommunevalget i høst fikk Frp 9,5 prosents oppslutning.

– Det er alltid hyggelig med gode målinger. Vi er selvsagt glade for dette. Det gjør noe med arbeidslysten i hele partiet, sier Frp-leder og finansminister Siv Jensen til ANB.

Les: Advarer mot «flyktning-luksus»

Statsminister Erna Solberg (H) sier hun synes det er fint at det igjen er borgerlig flertall på meningsmålingene.

– Jeg tror folk synes vi har fremmet et godt statsbudsjett, og at vi har taklet flyktningsituasjonen veldig bra, sier Solberg.

Sett? Ble Frp-representant etter navneglipp

Arbeiderpartiet kan notere seg for en framgang på 2,4 prosentpoeng og er fortsatt landets største parti med en oppslutning på 35,4 prosent. For de andre partiene er det bare mindre endringer, men både SV, Venstre og MDG er under sperregrensen på denne målingen. SV og Venstre får begge en oppslutning på 3,3 prosent – minus henholdsvis 0,3 og 0,9 prosentpoeng – mens MDG får 3,8 prosent (-0,7).

KrF og Senterpartiet holder seg over sperregrensen med henholdsvis 4,4 (+0,2) og 6 prosent (-0,7). Rødt får en oppslutning på 1,9 prosent (+0,4).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder