TATT AV SKREDET: En tenåringsgutt ble gravd fram etter at han ble tatt av et snøskred i Vågå i Oppland søndag ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen , NTB scanpix

Faren gravde frem sønnen fra snøskred

15-åringen pustet ikke da han ble gravd frem, etter at han hadde ligget under snøen i ti til femten minutter.

  • Silje Fjeldstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Politiet i innlandet politidistrikt fikk melding om skredet som gikk i området Vistekleivi utenfor Vågåmo, klokken 15.18, via AMK.

En femten år gammel gutt ble tatt av skredet, og ble begravd i snøen.

– Gutten var på stedet sammen med sin far. Han ble ikke tatt av skredet på samme måte som sønnen, forteller operasjonsleder Arvid Røste til VG. De to var erfarne skikjørere, ifølge NTB. I forbindelse med at de skulle kjøre ned fra en topp i området løste de ut skredet.

Pustet ikke

– Personen som sto nederst ble tatt av skredet og begravd. Den andre personen varslet om ulykken, sier lensmann i Vågå, Tor Trønnes, til NTB.

Begge hadde skredsøkere på seg. Faren fikk peilet gutten, som ifølge GD er 15 år gammel, og gravd seg ned til ham. Han hadde da ligget under snøen i ti til femten minutter.

– Da pustet han ikke, men han våknet ganske fort. De har vært maks heldige, sier lensmannen.

Les også: Skoleklasse tatt av snøskred

Ustabile snømasser

– Gutten skal fraktes til lillehammer sykehus, forteller operasjonslederen til VG rett før klokken 17. Politiet bekreftet at området var gjennomsøkt, og at det ikke var flere personer i området rundt klokken 16.45.

Lensmannen forteller til GD at det er ustabile snømasser flere steder, på grunn av uværet Tor.

– Det er all grunn til å være forsiktig, sier han til avisen. Etter det lensmannen har fått opplyst var snøskredet omtrent 150 meter langt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder