TILSTO: Bedrageridømte Thor Kaste Dahl erkjente bankbedragerier for 36,5 millioner kroner under straffesaken mot ham i Oslo tingrett i mars i år. Foto: INTERPOL ,

Toska-venn etterlyst av politiet

Dømt for bedrageri – møtte ikke til soning

Toska-vennen Thor Kaste Dahl (44) ble dømt til to år og åtte
måneders fengsel for bankbedrageri av 36,5 millioner kroner. Nå er 44-åringen etterlyst gjennom Interpol for ikke å ha møtt til soning.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Jeg er informert om at han er ønsket til soning. Utover det har jeg ingen kjennskap til saken, sier 44-åringens forsvarer Morten Furuholmen til VG.

I mars i år tilsto Thor Kaste Dahl å ha vært sentral i bankbedragerier for 36,5 millioner kroner. Ifølge dommen, lånte tre ulike banker ut millioner av kroner til kjøp og utvikling av hyttetomter i perioden 2011 til 2014 – men prosjektene ble aldri realisert.

FORSVARER: Advokat Morten Furuholmen. Foto: JAN PETTER LYNAU ,

Drev forretninger med Toska

Thor Kaste Dahl var blant Nokas-dømte David Toskas nærmeste venner på slutten av 1990-tallet. De startet blant annet selskapet David & Bård Holding AS sammen.

I 1999 ble Dahl pågrepet og siktet for å ha smuglet 48 kg amfetamin til Norge og for ulovlig oppbevaring av en revolver. Han ble senere løslatt og møtte ikke da saken skulle behandles i tingretten.

44-åringen ble senere dømt, men på grunn av en rekke feil i rettsbehandlingen endte han opp med å sitte inne i underkant av seks år av straffen som normalt ville vært 12 års fengsel.

Dommen var på åtte år, hvorav to år ble gjort betinget.

I etterlysningen hos Interpol er både bedragerisaken og narkotikasaken nevnt som anklager mot 44-åringen.

Førstestatsadvokat Geir Kavli i Økokrim førte bedragerisaken i Oslo tingrett tidligere i år. Kavli har ikke besvart VGs henvendelser torsdag formiddag.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder