DREPT: Tirsdag ettermiddag samlet flere personer fra thai-samfunnet i Kirkenes seg ved åstedet for å dele sorgen etter drapet på Pimsiri (37) og sønnen Petchngam Songngam (12). VG har fått tillatelse til å publisere bildet som var lagt ned blant blomstene. Foto: Terje Mortensen/Privat

Drapssiktedes bestekamerat til VG: – Alt virket normalt. Det er bare trasig

KIRKENES (VG) Noen timer før dobbeltdrapet i Kirkenes, snakket den drapssiktede ektemannen (59) på telefon med sin nærmeste kamerat.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg snakket med ham om ettermiddagen på søndag. Det var ingenting unormalt. Han fortalte at han ville legge seg tidlig den kvelden, men så skjer det som jeg aldri ville ha sett for meg at han kunne gjøre, sier bestekamerat til VG.

Kameraten ønsker ikke å stå frem med navn og bilde.

De to har kjent hverandre gjennom en årrekke og har begge tilknytning til et lite sted utenfor Kirkenes.

Bakgrunn: Ektemann (59) siktet for dobbeltdrap på kone og stesønn

– Han er alltid i godt humør

Mandag morgen våknet det lille lokalsamfunnet opp til en grusom nyhet: Moren Pimsiri (37) og sønnen Petchngam (12) var funnet skutt og drept i sitt eget hjem.

– Jeg ble sjokkert. Alt virket normalt. Det er bare trasig, sier bestekameraten, som kun er full av lovord om den drapssiktede 59-åringen.

– Han er en snill person, som ikke er voldelig. Han kunne ikke ha gjort en katt fortred, var alltid i godt humør og fleipet og spøkte med glimt i øyet.

Advokat Stein Rønning er oppnevnt som forsvarer for den drapssiktede ektemannen, som har blitt overført til Oslo universitetssykehus.

– I samband med oppnevningen, er min oppgave blant annet å sørge for at politiets etterforskning er bred nok og god. Det gjelder ikke å være for bastante. Det er en person som er siktet, men politiet ønsker ikke å konkludere på et tidlig tidspunkt, sier Rønning til VG.

Politiet har tidligere utelukket at det er flere involverte i saken.

Les også: 12-åring feiret bursdag få timer før han ble drept

Ikke avhørt av politiet

Hverken forsvareren eller politiet har vært i kontakt med 59-åringen etter drapene.

– Jeg har også omsorg for siktedes nære pårørende. Siktede selv er fortsatt på sykehus, og hvis politiet ikke kan kontakte ham, så kan heller ikke jeg kontakte ham, sier Rønning.

Siktede er utenfor livsfare, men det er foreløpig uklart når 59-åringen kan avhøres av politiet. Han har selv to barn fra et tidligere forhold.

59-åringen mistet jobben i november i fjor og har ikke fått nytt arbeid etterpå, får VG opplyst. Han er ikke tidligere straffedømt.

Venn av drept mor: Ville anmelde ektemannen – ble avvist av politiet

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder