GRISEPRAT: Villsvinet kommer på besøk helt inn i bilen når Leif Johansson kommer på besøk. Wienerbrød er favorittretten. Foto: Kent Remi Mathisen

Her jakter villsvinet mat i bilen

Norsk familie «grisekjørte» i Sverige

(VG Nett) Villsvin er veldig sky. Men en norsk familie møtte ti svinaktig nærgående dyr rett over svenskegrensa.

Vidar Enerstvedt
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL


- Jeg trodde først det en bjørn som sto der. Den var helt svart. Men da vi stoppet fikk vi øye på fem voksne villsvin med fem unger, sier Rino Steve til VG Nett.

Han var på en kort tur over grensa sammen med sønnene Julian (19), Bernhard (10) og svigersønnen Kent Remi Mathisen (23). De hadde ikke akkurat forventet nærkontakt med de uvanlig tamme villsvinene, som de plutselig oppdaget i veikanten.

- Det ene villsvinet var nesten inni bilen foran oss. Da begynte de andre i bilen vår å kaste ut epler. Kent var tøff og tok på snuten til den ene purka. Da begynte jeg å rygge litt og var redd den skulle hoppe opp på bilen vår, forklarer Rino Steve.

Har du en dyrehistorie du tror andre kan ha glede av å lese? TipsVG Netts reporter

Saken fortsetter under bildet.

MAMMA MED UNGER: Her er noen av dyrene som lusket rundt utenfor bilen. Foto: Kent Remi Mathisen

Vil ikke ha dem her

I Sverige bor det trolig over 100 000 villsvin, og noen har begynt å vandre over til Norge. Dyrene er imidlertid erklært uønsket her i landet, hovedsakelig på grunn av skadene de kan påføre landbruket. Villsvin har en tendens til å ville glefse i seg rotfrukter og andre røtter fra åkere.

Les også:Kjemper mot villsvininvasjon

Saken fortsetter under bildet.

SULTNE DYR: Villsvinene oppsøkte flere biler for å tigge om godsaker. Foto: Kent Remi Mathisen

De fem gutta fra Råde og Fredrikstad syntes det var fascinerende å møte dyrene en drøy mil over grensa. De hadde ikke ventet å oppleve noe sånt da de reiste til hytta i Ljørdalen, utenfor Trysil. Men Rino Steve vil helst av svinene holder seg i Sverige.

- En gang begynte de å slåss litt om maten, og jeg fikk se tanngarden deres. Den var ikke noe særlig og jeg håper helst at de holder seg unna. Jeg jakter på fugl og synes det er nok med all bjørnen, sier Rino Steve.

Samleside:VG Nett skriver om dyr

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder