ÅPENHJERTIG: Etter å ha båret på hemmeligheten i over 15 år fortalte Noman Mubashir endelig om sin legning i går. Foto: Frode Hansen VG

Noman Mubashir sto frem som homofil – får massiv støtte på Facebook

NRK-reporter Noman Mubashir (42) har høstet mange gode tilbakemeldinger etter at han valgte å fortelle om sin legning.

  • Silje Løvstad Thjømøe

Artikkelen er over tre år gammel

«Du er en flott representant for alle minoritetene Noman», «Du er et forbilde», «Vi trenger slike som deg i vårt samfunn» og «Du er en super ambassadør».

Dette er noen av de mange meldingene som har strømmet inn på Noman Mubashirs Facebook-konto etter at han sto frem som homofil i VG i går.

Twitter-legen Wasim Zahid skriver følgende til Mubashir:

«Du, jeg ble så glad og rørt da jeg leste kommentaren din i VG i morges. Er så utrolig stolt av deg. Du er en mann med integritet og ryggrad, og det står så voldsom respekt av din åpenhet og ditt mot. Jeg har alltid kjent deg som en varm, klok og medmenneskelig person som har jobbet utrettelig for minoriteter. Jeg er stolt over å kalle deg for broren min, og jeg står skulder til skulder med deg, Noman!»

Les også: Nomans kusine (22) skutt i Pakistan

NRK-profilen ble intervjuet etter kong Haralds tale, der kongen filosoferte over hvem og hva nordmenn er. Talen er blitt delt tusenvis av ganger på sosiale medier, og et helt folk har hyllet kongen for hans ord.

I intervjuet med VG sa Mubashir dette:

– Selv tilhører jeg flere minoriteter, muslim med pakistanske røtter og homofil. Ikke den enkleste kombinasjonen, så det rører meg dypt at kongen snakker varmt om alle tre grupper.

– Jeg fryktet reaksjonene

I dag skrev Mubashir følgende på sin Facebook-konto:

«Ble intervjuet av VG i går i forbindelse med kongens tale. Jeg svarte at jeg tilhører tre ulike minoriteter; muslim med pakistanske røtter og homofil. Ikke den enkleste kombinasjonen og noe jeg har slitt med i mange år, så det rører meg dypt at kongen snakker varmt om alle tre grupper i sin fornuftige, rause og inkluderende tale.»

Les også: Var med i «Skal vi danse» i 2011

Overfor Dagbladet utdyper han at media har spurt ham om å snakke om dette i over 15 år, men at han lenge ikke turte.

– Jeg fryktet reaksjonene som kunne komme fra det norsk-pakistanske miljøet. Den gangen var det lite aksept for homofili. Det er takk og pris litt bedre i dag, men vi har en lang vei å gå, sier han.

Mubashir forteller at venner og kolleger har visst om det lenge, men at det var en helt annen greie å skulle dele det med hele Norge.

– Jeg slet lenge med å akseptere meg selv på grunn av min religiøse bakgrunn. Muslimer kan være veldig fordømmende, men også homofile med hinduistisk, sikh og katolsk bakgrunn sliter enormt, sier Mubashir til avisen.

Mubashir og Tommy Shariff på svømmekurs: – Det handler om liv

Lang karriere

Noman Mubashir begynte sin karriere som reporter for Migrapolis på NRK og fortsatte etter hvert som nyhetsanker.

2005: Noman har fått drømmejobben

Mubashir var den første norske muslim som har ledet lørdagsunderholdningen i NRK, da han ledet Sommeråpent i 2005.

I 2011 deltok han i sesong 7 av «Skal vi danse», der han konkurrerte sammen med Nadya Khamitskaya. Han røk ut av programmet etter fjerde danseduell.

Les også: Noman og Nadya i dansestrid med dommer-Fløysvik

Flere artikler

  1. Norske innvandrere om kongens tale: «Ekte kjærlighet, rett fra hjertet»

  2. Pluss content

    Minoritetsnordmenn hyller Kongen

  3. Pluss content

    Noman Mubashir om å bli bonuspappa: – Den største gaven jeg har fått i livet mitt

  4. Kjære homohater!

  5. Den ubrukelige religionen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder