Kart

Kvinne (84) kjørte for sakte - mistet lappen

(VG Nett) Den 84 år gamle lusekjøreren ble fratatt sertifikatet fordi hun kjørte for sakte.

  • Mads A. Andersen
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Tjenestemennene i politipatruljen trengte ikke å tråkke nevneverdig på gassen da de rykket ut ved 18.30-tiden søndag.

UP-patruljen hadde fått melding om en bil som kjørte svært sakte på Framnesveien i Sandefjord, skriver Sandefjords Blad.

Patruljen fulgte etter bilen og stoppet den. Bak rattet satt en eldre kvinne på 84 år, som fikk førerkortet beslaglagt på stedet fordi hun hadde kjørt alt annet enn for fort.

Ifølge lokalavisen hadde hun gyldig førerkort og legeattest, men siden hun var for slapp på gassen så politiet seg altså nødt til å klemme inn bremsen.

Skal avpasse farten

I Vegtrafikklovens paragraf 6 heter det nemlig blant annet:
«Fører av kjøretøy skal avpasse farten etter sted, føre-, sikt- og trafikkforholdene slik at det ikke kan oppstå fare eller voldes ulempe for andre, og slik at annen trafikk blir minst mulig hindret eller forstyrret».

- Dette er en typisk ferieklage, sier UPs distriktssjef Tor Egil Syvertsen for distrikt 05, Vestfold og Telemark til Sandefjords Blad.

- Det er ikke forbudt å kjøre for sakte, men Vegtrafikklovens paragraf tre sier at «Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret», påpeker UP-lederen.

Syvertsen mener det er for lite fokus på uegnede sjåfører, førere med en atferd som åpenbart er til sjenanse eller hinder for andre.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder