ROSER REGJERINGEN: Hadia Tajik opplever at Regjeringen har vært opptatt av å informere Stortinget så mye som de kan, både under håndteringen av trusselsituasjonen og i etterkant. Foto:Fredrik Solstad,VG

Redegjorde for terrortrussel på lukket møte

Leder av justiskomiteen, Hadia Tajik (Ap), mener regjeringen har tatt samvittighetsfulle beslutninger under håndteringen av trusselsituasjonen.

Artikkelen er over fem år gammel

Mandag kveld ble det holdt et lukket møte på Stortinget om terrortrusselen tidligere i sommer. En utvidet utenriks- og forsvarskomité, samt justiskomiteen ble informert om hvorfor norske myndigheter slo alarm og hevet terrorberedskapen.

- Informasjonsbehovet vil fortsette

Blant annet redegjorde justisminister Anders Anundsen (Frp) for hvordan myndighetene fikk informasjon og hvordan denne ble håndtert.

Leder av justiskomiteen, Hadia Tajik (Ap) sier til NTB at hun opplever at regjeringen og de involverte etatene har tatt samvittighetsfulle beslutninger i håndteringen av trusselsituasjonen.

– Men det vil fortsatt være et informasjonsbehov fordi det trengs en gjennomgang av hvordan de ulike etatene har håndtert dette, sier Tajik.

- Delte informasjonen de kunne dele

Tajik sier hun opplever at Regjeringen har vært opptatt av å informere Stortinget så mye som de kan, både under håndteringen av trusselsituasjonen og i etterkant.

– Slik opplevde jeg også dette møtet – at de delte den informasjonen de kunne dele, sier hun.

I slutten av juli informerte PST om en konkret terrortrussel mot Norge. Etter hvert opplyste de at de har informasjon om at terrorgruppe har reist fra Syria for å gjennomføre et angrep i Europa, og at Norge er nevnt spesifikt.

Som en følge av terrortrusselen ble beredskapsnivået i Norge hevet, noe som innebærte bevæpning av politiet, en økt polititilstedeværelse ved grenseoverganger, innfartsveier, internasjonale flyplasser og andre knutepunkter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder