COMEBACK: Partileder Siv Jensen gratulerer Terje Søviknes, som ble valgt inn i sentralstyret under Frp sitt landsmøte søndag. Foto: NTB SCANPIX

Søviknes inn i Frps sentralstyre

Siv Jensen ble søndag gjenvalgt som leder av Fremskrittspartiet. Os-ordfører Terje Søviknes gjør comeback i sentralstyret.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Det er en ydmyk 45-årig osing som står her i dag. For min del betyr dette på mange måter at ringen er sluttet. Jeg er utrolig glad i dere og partiet. Tusen takk for mye omtanke gjennom mange år, sa Søviknes i sin valgtale.

Søviknes ble valgt inn i sentralstyret for første gang i 1995. Han trakk seg som nestleder og fra alle øvrige rikspolitiske verv i partiet i 2001 etter at det ble kjent at han hadde hatt seksuell omgang med en 16-årig jente etter et landsmøte i Fremskrittspartiets ungdom.

Han prøvde seg også på et comeback i rikspolitikken i 2010, men da endte hans forsøk på å bli valgt inn i sentralstyret med tap for Bård Hoksrud. Støtten til et lokalt bompengeprosjekt ble hans bane den gang.

Søviknes erstatter stortingsrepresentant Kari Kjønaas Kjos som selv ba om avløsing som sentralstyremedlem.

Frps to nestledere Ketil Solvik-Olsen og Per Sandberg sto ikke på valg, mens justisminister Anders Anundsen fikk fornyet tillit som sentralstyremedlem.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder