SOL OG DEILIG VÅR: April i Sør-Norge kan være deilig og varm - her fra en tidligere aprildag på Huk i Oslo. Foto:Robert S. Eik,Vg

Tror Notodden kan nå 20˚ i dag: Hurra - for en vår!

Mandag blir varmest – godværet kan vare til onsdag

Kos deg i godværet – i morgen blir den varmeste dagen! Og
aller best – det strålende vårværet kan vare til og med onsdag – og enda lenger på Østlandet.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Det ser ut til at vi her på Blindern i Oslo kan nå en maksimumstemperatur på rundt

MANDAG VARMEST: Uvanlig varmt til april å være - men langt unna rekordene, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe. Foto:Jan Petter Lynau,VG

17 grader ved 17-tiden i ettermiddag, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt.

Både værtjenesten Yr og Storm har varslet temperaturer oppunder 20 pluss de kommende dagene.

BILDEPROTOKOLL: Send inn ditt vårbilde her!

Sommervarme

Han viser til at Oslo-luften startet på 8–9 plussgrader på morgenkvisten, og passert 10,5 grader klokken 1030.

– Det ligger et lett slør, et skydekke over Østlandet, som forsvinner etter hvert. Men jeg tror ikke vi kommer opp i 20 grader i dag, sier han.

Derimot kan flere steder i nedre del av Telemark ligge godt an til å få skikkelig sommervarme i dag – for eksempel Notodden og Grenland-området.

Bergen når 15 grader

På Vestlandet ligger temperaturene litt lavere på grunn av kjøligere luft i havet, men også her blir det vårlig og fint utpå dagen – Alsvik Walløe har en måling på 10˚ C på Florida i sentrum av Bergen i formiddag, og bare 8˚C på Flesland. Han antar at Bergen kommer til å nå 15 pluss i ettermiddag.

Sørlandet får det litt kjøligere enn i går på grunn av en ugunstig vindretning, men kan nå 13–15 grader – i alle fall om du kommer litt inn i landet.

I Trondheim er det sol og godt vær, men her seg ikke temperaturene ut til å komme særlig over 10 pluss.

20-tallet mandag

Høytrykket ser nå ut til å være forholdsvis stabilt over Sør-Norge i noen dager:

– Mandag ser ut til å bli den varmeste dagen. Da ligger det an til at vi kan nå 20-tallet for eksempel i Østfold og i Vestfold. Og muligens også på Sørlandet litt inne i landet for Kristiansand.

I løpet av onsdag kveld og natt til torsdag trekker høytrykket seg litt sørover og slipper dermed inn lavtrykk mot kysten sørover Vestlandet. Dermed er moroa over her for denne gang. Østlandet ser imidlertid ut til å ligge i le for dette i hvert fall til fredag – men kan også få inn gråvær og nedbør i løpet av helgen.

NB! Selv om dette er unormalt varmt aprilvær, er vi langt unna aprilrekorden: Den norske april-rekorden ble satt 29. april 2000 i Sarpsborg. Da ble det målt hele 27 grader her, opplyser Alsvik Walløe.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder