SAVNET: Frank Andrè Gundersen (31) har vært savnet fra Skogbygda i Nes i Romerike siden 5. mai. I dag er to menn siktet for drapet på 31-åringen. Foto: PRIVAT

To menn siktet for drap etter savnet-sak

To menn er pågrepet og siktet for å ha drept 31 år gamle Frank Andrè Gundersen, som har vært savnet fra Nes i Romerike siden 5. mai.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Søndag gjennomførte flere krimteknikere undersøkelser på stedet der Gundersen var på besøk i Skogbygda før han forsvant. Det er foreløpig ikke kommet opplysninger om hvorvidt Gundersen er funnet, men politiet har siktet to menn for drap.

Siktelsen er lik for begge og lyder på overtredelse av straffelovsparagrafen 233, drap eller medvirkning til drap. Politiet mener de har tatt livet av Gundersen en gang mellom fredag 2. mai og mandag 5. mai.

Nekter straffskyld

Begge siktede nekter straffskyld.

Mandag ettermiddag ble de to fremstilt for fengsling i Lillestrøm tinghus. Fengslingen gikk for lukkede dører etter begjæring fra politiadvokat Haris Hrenovica.

En av siktede ble varetektsfengslet i fire uker med isolasjon i to av ukene. For alle fire ukene gjelder brev- og besøksforbud og medieforbud.

- Vi har iverksatt det vi har av ressurser. Vi gjennomfører omfattende teknisk og taktisk forskning, sier politiadvokat Haris Hrenovica til VG.

Han vil ikke kommentere om den savnede er funnet.

Kjente hverandre

Den andre siktedes forsvarer, advokat Linda Ellefsen Eide ved advokatkontoret Elden, bekrefter overfor VG at siktelsen går ut på drap, eller medvirkning til drap.

NEKTER STRAFFESKYLD: Under fengslingsmøtet i dag nekter de siktede mennene straffeskyld. Klienten til advokat Linda Ellefsen Eide er sjokkert over drapssiktelsen. Foto: Shazia Sarwar

- Min klient er sjokkert og nekter straffskyld. Han stiller seg fullstendig uforstående til dette, sier Eide.

Hun understreker at klienten ønsker å samarbeide med politiet for å finne den savnede.

Hennes klient skal være en bekjent av Gundersen og kjenner den medsiktede.

- Min klient har kjent medsiktede i en årrekke. Det er ingen slektsforhold mellom ham og den savnede, sier advokat Eide til VG.

Begge de siktede er tidligere domfelte.

Sist sett i Skogbygda

Gundersen ble sist sett mandag 5. mai eller tirsdag 6. mai, da han forlot et hus i Skogbygda hvor han var på besøk. Han gikk da til fots langs Sjølivegen i retning Joker-butikken i Skogbygda.

Foreldrene har tidligere uttalt at de tror Gundersen fortsatt lever.

- For oss pårørende er håpet ennå ikke ute, vi vil ikke gi oss. Vi tror han fortsatt lever og går i skogen. Man kan forestille seg hvordan det er å være der ute, høre helikoptrene fly over hodet, men så kommer det ingen. Ingen er der for å redde han, sa faren Per-Arne Gundersen til NRK 22. mai.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder