VANT PRIS: Jane Throndsen (til venstre) er årets kvinnelige medieleder. Her sammen med kulturminister Thorhild Widvey.
VANT PRIS: Jane Throndsen (til venstre) er årets kvinnelige medieleder. Her sammen med kulturminister Thorhild Widvey. Foto:Roger Neumann,VG

VGs Jane Throndsen årets kvinnelige medieleder

INNENRIKS

Ingen kvinnelige medieleder har skilt seg mer ut i positiv forstand det siste året enn VGs magasinredaktør Jane Throndsen (44). Det er dommen til Medienettverket.

Publisert: Oppdatert: 16.10.14 14:43

Hvert år deler Medienettverket, ut pris til årets kvinnelige medieleder og årets kvinnelige medieledertalent. I år kan VG skryte over å ha landets beste kvinnelige medieleder etter at juryen i dag kåret Jane Throndsen til årets vinner.

Prisen går til en kvinne som har markert seg særlig som leder og kan vise til oppnådde resultater. I tillegg skal vinneren fremstå som et forbilde for andre kvinnelige medieledere og bør ha bidratt aktivt til å fremme kvinnelig lederskap i bransjen, heter det på Mediebedriftenes Landsforening sin hjemmeside.

Dette er tydeligvis kvaliteter juryen har funnet igjen hos Throndsen. I deres begrunnelse, lest opp av kulturminister Thorhild Widvey (H) under et arrangement på Holmen Fjordhotell i Asker i dag, heter det blant annet at hun skaper entusiasme og glede blant de ansatte:

«Årets kvinnelige medieleder er en meget godt likt sjef. Hun er en tydelig kvinnelig rollemodell, som er flink til å se andre og flink til å løfte frem nye kvinnelige kandidater. Hun brukes som inspirator for hele organisasjonen. Hennes lederskap er en inspirasjon til andre kvinner som vurderer om de skal si ja til lederoppgaver.»

En rørt Throndsen tok imot prisen.

– Jeg er kjempeglad, og det fineste med denne prisen er nettopp det å få være en rollemodell. Det å få være med å forme det som kan være en fin måte for andre kvinner å være leder på. Tusen millioner takk!

Til VG utdyper hun:

– Jeg er vilt glad, rett og slett. Og jeg er så heldig som har fått lov til å være leder, fordi den følelsen av å kjenne kraften i gruppen når vi får til noe sammen kan nesten ikke måle seg med noe annet.

Hun mener det er greit at det er en egen pris til en kvinnelig medieleder.

– Ja, fordi i dag er det nesten ikke en eneste kvinnelig medieleder. Det da å gi inspirasjon til andre kvinner som ønsker seg lederskap gjennom en pris synes jeg er fint.

Årets avismagasin

Jane Throndsen er magasinredaktør i VG, og dermed ansvarlig for lørdagsmagasinet VG Helg. Et magasin hun fikk ansvar for å relansere etter at hun kom fra Dagbladet i 2012. VG Helg ble kåret til årets avismagasin både i 2012 og 2013.

I inneværende år har Throndsen også vært konstituert som nyhetsredaktør i VG fra 1. mars til 1. september.

Magasinredaktøren jobbet i Dagbladet fra 1996 og frem til hun meldte overgang til konkurrenten VG. Også i Dagbladet jobbet hun med helgemagasin, og var en av arkitektene bak Magasinet, som ble lansert i 1999.

Throndsen, som opprinnelig kommer fra Kongsberg, har også skrevet boken Løvetannbarn sammen med sin ektemann Gunnar Ringheim.

Talentpris

Fredag blir årets kvinnelige medieledertalent kåret. Til den prisen er det tre nominerte. Mari Midtstigen, redaktør for Foreldre og Barn, BabyDrøm, BAM og Glade barn i barnehagen, Ingrid Høsøien Indseth, nyhetsredaktør i E24 og Camilla Bjørn leder for VGs nisjetjenester Godt.no, MinMote og Vektklubben.

De andre nominerte til prisen som årets kvinnelige medieleder var Annonsedirektør i Aftenposten, Gunn Helen Hagen og administrerende direktør i Bergensavisen, Veslemøy Tvedt Fredriksen.

Her kan du lese mer om