Her flykter de fra terrorbomben

(VG Nett) Nye overvåkningsbilder viser hvordan folk løper i sikkerhet etter at terrorbomben eksploderte i Regjeringskvartalet.

Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Noen hundre meter unna der eksplosjonen skjedde viser opptak fra overvåkningskameraene montert på VG-bygget hvordan trykkbølgen tilsynelatende får dørene til å blåse opp.

VGTV: Flykter fra terrorbomben

Sekunder etter smellen kan man se flere mennesker som i frykt løper i motsatt retning av eksplosjonen.

Rister

Overvåkningsbildene fra Munchs gate viser hvordan trykkbølgen fra terrorbomben får kameraene festet på VG-huset til å riste.

VGTV: Her hylles hjelpemannskapene

Folk kommer løpende ut av VG-huset for å se hva som har skjedd. Man kan se en mann løpe raskt i retning Regjeringskvartalet.

(Saken fortsetter under bildet)

SIKTET: Anders Behring Breivik (32) ble kjørt bort fra Oslo tinghus etter at han ble fremstilt for varetektsfengsling. Foto: VG


Bildene fra overvåkningskameraene viser hvordan folk tilsynelatende går forvirrede rundt utenfor VG-huset, mens flere ambulanser kommer til.

76 drept

På dette tidspunktet kjenner ingen til omfanget av terrorbomben, og skadene den forårsaket. Til nå er åtte personer bekreftet drept etter eksplosjonen. 30 personer ble skadet.

(Saken fortsetter under bildet)

MINNEMARKERING: Over 200.000 mennesker deltok i fakkel- og rosetoget i Oslo mandag ettermiddag. Foto: Scanpix


Terrorbomben var bare begynnelsen på den blodige planen til Anders Behring Breivik (32). Kort tid etter angrepet på regjeringskvartalet, ankom Behring Breivik AUFs ungdomsleir på Utøya.

Der skjøt og drepte han minst 68 mennesker, mange av dem ungdommer. 66 personer er skadet etter skytemassakren, og flere er fortsatt savnet.

Isolasjon

Mandag ble Ander Behring Breivik varetektsfengslet i åtte uker. De fire første ukene må han sitte i fullstendig isolasjon.

Behring Breivik har i avhør med politiet sagt at han synes det er fælt det som har skjedd, både i Oslo og på Utøya, men at han var nødt til å gjøre det for å fullføre den kampen han kjemper for å frigjøre Europa fra undertrykkelse.

VGTV: Se blomstermarkeringen i Oslo

Mandag ettermiddag svarte hundretusener av nordmenn med å hedre de omkomne og savnede i fakkel- og rosetog landet rundt. Bare i Oslo var det rundt 200.000 mennesker som samlet seg. Det var så mange at markeringen ble stillestående i stedet for et tog.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder