Fortsatt ingen tegn etter savnet mann ved Muldalsfossen

En mann i 60-årene skal ha falt i Muldalsfossen i Møre og Romsdal ved 17-tiden søndag. Han er fortsatt ikke funnet.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Vi har klatrere og sikrere som søker i området og vi foretar hele tiden en løpende vurdering hvor lenge det er trygt og forsvarlig. Men foreløpig er det lyst og fine forhold, sier operasjonsleder Borge Amdam i Vest politidistrikt til VG søndag kveld klokken 22.00.

Politiet avsluttet søket ved midnatt, da det ble for mørkt og mannskapet trengte hvile. Operasjonsleder Sindre Molnes sier til VG at de vil sette i gang søket på nytt etter klokka åtte mandag morgen.

Den savnede turisten, en mann av utenlandsk opprinnelse, skal ha gått ut av stien og bort til fossen.

– Han har tydeligvis sklidd ut og falt rett ved fossen, sier Amdam, som legger til at mannen var sammen med et turfølge.

Til Sunnmørsposten forteller Amdam det er krevende forhold å utføre søk i.

– Det er veldig bratt og utfordrende. Kun profesjonelle utfører videre søk. Vi har Sea King på plass samt Sunnmøre alpint redningsgruppe som søker, sier Amdam som også kan opplyse at de foreløpig ikke har funnet hverken klær eller gjenstander som tilhører den savnede.

I tillegg til klatrere har politiet først søkt med luftambulanse, detter med Sea King og droner har også vært tatt i bruk i søket etter den utenlandske mannen. Alle tilgjengelige ressurser har vært tatt i bruk, men så langt uten resultat.

MULDALSFOSSEN: Med et av Norges høyeste fossefall Foto: Erik den yngre Wikimedia Commons

Politiet meldte tidligere søndag at pårørende også er på stedet.

– Vi er i dialog med dem hele tiden og de blir nå ivaretatt av helsepersonell, sier Amdam.

Tidligere på kvelden fortalte Amdam at redningspersonell jobbet på stedet med å planlegge hvordan de kan ta seg ned fossen på en trygg måte.

– Det er et veldig utfordrende terreng, sier Amdam til VG.

På Twitter opplyser politiet litt før klokken 20.00 at man nå også bruker droner i søket, samtidig som klatrere er i ferd med å søke sidene på fossen.

Ambulansehelikopteret ble tidligere søndag kveld erstattet med et Sea King-helikopter som fortsetter søket med redningsmann under helikopteret og klatrere.

Muldalsfossen er en foss i Muldalselven ved Tafjorden i Norddal kommune i Møre og Romsdal.

Visit Norway skriver på sine hjemesider at Muldalsfossen er en av de høyeste fossene i landet med et fritt fall på nesten 200 meter. På grunn av vannkraftutbyggingen på slutten av 1950-tallet har vannmengden i fossen minket betydelig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder