Ny voldtektssak i Frp

(VG Nett) Fremskrittspartiets generalsekretær Geir Mo bekrefter at det eksisterer en tredje sak ved siden av Søviknes-saken og Rustøen-saken.

ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

I en redegjørelse om saken sier Mo, som er personalansvarlig i organisasjonen, at denne saken er en ren personalsak som er behandlet av ham selv på en korrekt måte.

- Sakene håndtert

-Den er håndtert i samarbeid med de berørte parter og har funnet en løsning i samarbeid med disse, og på en for dem tilfredsstillende måte, sier Mo til NTB.

Han sier også at han ikke vil kommentere denne spesielle saken ytterligere. Ifølge TV 2 er det en kvinne knyttet til partiorganisasjonen som skal være utsatt for et seksuelt overgrep.

Den påståtte overgriperen hevder selv at saken er usann. Kilder TV 2 har vært i kontakt med, sier at partiledelsen skal ha tvunget mannen til å trekke seg som kandidat til stortingsvalglisten i hjemfylket.

Åtte mulige overgrep

Politiet i Porsgrunn har gått gjennom en liste med åtte navngitte menn i Fremskrittspartiet som skal ha begått overgrep. Lista har politiet fått av Frp-politiker Lars Kristian Helming.

Foruten Terje Søviknes og Chim Kjølner, står det seks andre menn på lista. En av mennene skal ha misbrukt en kvinne i 20-årene, mens en annen mann med fylkeskommunale verv skal ha forgrepet seg på en 17 år gammel jente, ifølge TV 2.

To andre menn skal ha forgrepet seg på to 17 år gamle jenter. En annen mann skal ha forgrepet seg på en kvinne i begynnelsen av 20-årene. Den siste mannen på lista, en mann i 30-årene skal ha misbrukt både en 16 år gammel og en 17 år gammel gutt for tre år siden.

Politiet i Porsgrunn opplyser til TV 2 at de trolig vil sende navnene videre til de politidistriktene der de påståtte overgrepene skal ha skjedd, slik at de kan bli nærmere etterforsket.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder