Kripos jakter ukjent serieovergriper

Knyttes til tre overgrep

(VG Nett) En mann som voldtok en jente på Oppsal i oktober i år, blir nå koblet til to andre saker fra 2004 og 2008.

  • Audun Beyer-Olsen
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

I november gikk Kripos ut med en fantomtegning og etterlysning av en mann i 30-årene, etter en overfallsvoldtekt på Oppsal i Oslo 8. oktober.

Nå blir den samme mannen knyttet til to andre saker fra henholdsvis 2004 og 2008, skriver Dagbladet.

Den første hendelsen skal ha skjedd ved Ulsrudvannet i Oslo. Da skal mannen ha vist seg for tenåringsjenter mens han onanerte.

I 2008 skal mannen ha oppsøkt en seks år gammel jente og lokket henne inn i en hage ved en gangvei på Skjetten. Dagbladet skriver at mannen fikk jenta til å kle av seg og utførte overgrep som av politiet defineres som voldtekt.

- Vi ønsket å holde informasjonen internt, men når den først er kommet ut kan jeg bekreftet at det er DNA-kobling fra den siste saken til to andre saker, sier Cecilie Lilaas-Skari, politiadvokat og leder for den nyopprettede voldtektsgruppa hos Kripos, til VG Nett.

Les også: DNA-treff etter overfallsvoldtekt på Oppsal

Høy prioritet

Hun opplyser at saken har en høy prioritet hos politiet.

- Vi jobber bredt og er på jakt etter en ukjent gjerningsmann. Det er naturlig for oss at vi undersøker om det en mulig kobling til andre saker, sier Lilaas-Skari.

I 2009 ble nesten 300 menn sjekket ut av saken, etter at det ble gjort DNA-funn.

Dagbladet skrivet at da DNA fra sæd som ble sikret i Skjetten-saken ga treff på den fire år gamle profilen fra Østmarka, valgte Kripos-ledelsen å sette inn store ressurser på Romerike.

Les også: - 18 år gammel kvinne overfalt og voldtatt i Oslo

Nordisk utseende

Etter voldtekten på Oppsal, gikk Kripos ut med en fantomtegning av mannen.

Han blir beskrevet som en mann av nordisk utseende med normal kroppsbygning, cirka 1.75 meter høy med blå øyne. Han skal være cirka 30 - 35 år gammel, ha mørkt blondt hår strøket bakover med gele, viker i hårfestet og kort helskjegg.

Mannen skal snakke Oslo-dialekt, og være iført en mørk blå genser med sorte skulderklaffer, mulig "natogenser" med hvit T-skjorte under, mørke bukser.

Ønsker tips

Politiet ber nå om informasjon, og oppfordrer publikum til å ta kontakt hvis man har informasjon om de tre sakene.

Spesielt ønsker Kripos å komme i kontakt med et par i 50-årene som gikk på høyre side i Hellerudveien i retning mot Tveita på dette tidspunktet.

- Vi ønsker ikke å gå videre inn i detaljer, fordi vi er i en fase i etterforskningen hvor vi holder kortene tett til brystet. Hvis det er noe som dukker opp som har relevans utad, vil vi gå ut med det. Nå har vi behov for å jobbe i fred og ro, sier Lilaas-Skari.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder