KLAGE: Miljøvernminister Vidar Helgesen (H) får klage om de nye jaktkvotene på ulv på sitt bord. Foto: Berit Roald NTB scanpix

Ulvejakt-kvoter klaget inn til miljøvernministeren

Rovviltnemndene har vedtatt jaktkvoter på 50 ulver. Det tilsvarer nesten hele den norske ulvebestanden. – Utryddelsespolitikk, sier Naturvernforbundet.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Sist vinter påviste Rovdata 54–56 ulver med helnorsk tilhold, og omtrent like mange med revir både i Norge og Sverige. Nå har sju av landets åtte rovviltnemnder fastsatt årets jaktkvote for ulv, totalt 50 ulver.

Ber Helgesen ordne opp

Les mer: Ulve-Vidar anklager Varg-Vedum for spill med mistillitsforslag

– Det er urovekkende mye rovdyrhat som ligger til grunn for nemndenes rekordkvote for skyting av ulv i Norge, og dette nærmer seg nå en utryddelsespolitikk, sier fagleder Arnodd Håpnes i Naturvernforbundet.

Nå har Naturvernforbundet klagd på vedtakene på å skyte inntil 36 ulver i Hedmark og Oslo, Akershus og Østfold, og ber klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) om å oppheve vedtakene.

Stor økning i uttaket

Håpnes mener vedtakene bryter med Stortingets ulvevedtak fra 2016, stortingsforlikene fra 2004 og 2011, Naturmangfoldloven og Norges forpliktelser i Bernkonvensjonen.

Les også: Høyres ulveopprører: Lovforslaget er skuespill

– Det er viltfaglig klin kokos å øke uttaket med 140 prosent i forhold til 2016, når den helnorske ulvebestanden er 17 prosent mindre, sier Håpnes.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder