- Kan utvikle alkoholproblem på Stortinget

Siv Jensen kommenterer Sandberg-saken klokken 14

(VG Nett) SVs Olav Gunnar Ballo mener stortingspolitikere utsettes for stort alkoholpress. Klokken 14 kommenterer Siv Jensen alkohol-kritikken mot nestformann Per Sandberg.

  • Halstein Røyseland
  • Camilla Ryste
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

KRITISK: Olav Gunnar Ballo er kritisk til alkoholforbruket i det politiske miljøet. Foto: Arkivfoto: Trond Solberg, VG

Frp-politikeren Per Sandberg innrømmet i dagens VG at han hadde drukket en øl og tre akevitt før han gikk på talerstolen under et kveldsmøte i Stortinget på tirsdag.

I ettertid har media slått opp saken stort. Dette har fått Sandberg til å reagere.

- Dette har tatt helt av, sa Sandberg til VG Nett i formiddag, og fortalte at han vil vurdere om han synes det er verdt å fortsette som politiker.

Senere i dag har Sandberg avlyst flere intervjuavtaler, blant annet med VG TV. I stedet vil Frp-formann Siv Jensen kommentere saken på en pressekonferanse klokken 14.

Eksponeres for alkohol

Olav Gunnar Ballo representerer SV på Stortinget. Han har tidligere gått ut mot det han føler er drikkepress på arbeidsplassen.

- Tilgangen til alkohol er rimelig liberal. Det er mange middager der man eksponeres, mener Ballo, som understreker at han ikke ønsker å angripe Per Sandberg personlig, men går ut med en advarsel på generelt grunnlag.

Var ikke tilstede

Ballo var ikke tilstede tirsdag kveld da Sandberg gjestet talerstolen. I følge andre i salen skal Sandberg ha vært synlig beruset.

- Jeg var ikke tilstede i går kveld. Dette er en generell betraktning, påpeker Ballo

Utvikler alkoholproblem

Ballo er redd den stadige alkoholeksponeringen for stortingsrepresentanter under middager og tilstelninger kan være med på å skape alkoholisme.

- Det er åpenbart at det utvikles alkoholproblem på denne måten. Vi har et fellesansvar for å finne alkoholfrie anledninger. Man eksponeres for ofte for alkohol. Slik skaper man alkoholisme, mener Ballo, som også er lege.

- Er det spesielt i julebordsesongen at stortingsrepresentantene eksponeres for alkohol?

- Sånn er det vel for alle at det kan bli litt ekstra i tiden før jul. Men gjennomgående gjennom året er det så mange offisielle middager og sammenhenger. Vi hadde hatt et mindre problem dersom vi hadde begrenset det til få dager, tror Ballo.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder