REAGERER: Stortingsrepresentant André Dahl mener Regjeringen bør sørge for at det blir strengere kontroll med sikkerhetsbransjen. Foto: VG TV

Har ansvaret for egne drikkevaner

(VG Nett) Stortingsrepresentant André Dahl (H) mener politikerne selv må ta ansvar for sine egne drikkevaner.

Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Samtidig er Høyre-politikeren redd oppslagene om Per Sandbergs (Frp) akevitt-tale i går og dagens alkohol-innrømmelser, er skadelig for ham og hans kolleger.

- Jeg tror det er skadelig for oss som er politikere, fordi det gis et inntrykk av at vi flyr rundt og drikker på talerstoler og andre steder, og det stemmer ikke. Stort sett de aller fleste her har et normalt forhold til alkohol, og de aller færreste stiller beruset opp på talerstolen, mener Dahl.

Alkohol tre-fire ganger i uka

Som stortingsrepresentant blir man ofte invitert til tilstelninger der det er alkohol i bildet.

- I forbindelse med stortingsvervet er det partier som spør, og mange andre spør. Hvis man hadde takket ja til alle, hadde det blitt tre-fire ganger i uka, men da må du samtidig bestemme deg for om du ønsker å ha så mye alkohol i kroppen eller ikke, sier Dahl.

- Jeg ønsker ikke det, for da fikser jeg ikke jobben på dagtid. Så jeg takker stort sett nei til mange av de tilstelningene.

Føler drikkepress

- Føler du drikkepress på jobben?

- Du kan føle det innimellom, for du blir jo litt sær hvis du ikke drikker. Nå er jeg er også glad i alkohol, men drikker fortrinnsvis sammen med venner av meg, sier Dahl.

Drikker seg ikke fulle

På representasjonsreiser i utlandet mangler det heller ikke på alkohol.

- Når du er der, blir du alltid tilbudt alkohol til lunsj og til middag. Og du kan liksom ikke si nei, heller. Det er mye god vin. Det gjelder å prøve å tenke at du skal stå opp dagen etterpå. Men det er ingen som sitter og drikker seg fulle. Det har jeg aldri opplevd, påpeker Dahl.

Han tror heller ikke at folk drikker seg fulle før de går på talerstolen.

- Alle skjønner at man ikke burde gå på talerstolen når man er påvirket. Det er veldig greit. Det er jo alle enige om.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder