Flom i Ørsta sentrum

(VG Nett) Flom skaper store problemer på Sunnmøre i dag.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

FLOM: Store vannmasser fører til stengte veier og våte kjellere. Dette bildet er fra Ørsta sentrum. Foto: Geir Arne Aarseth

Sunnmørsposten melder at tre hus i Vanylven har måttet evakuere. Flere veier er stengte, både riksvei E39 gjennom Ørsta sentrum og veien mellom Ørsta og Sæbø.

- Politiet har bedt vegvesenet om å vurdere fergetrafikk som et alternativ mellom Volda og Rjånes, opplyser Kåre Hanken ved Sunnmøre politidistrikt.

Det står køer av biler i begge retninger inn mot Ørsta, skriver Sunnmørsposten.

- Sivilforsvaret og hjelpekorpset er satt i beredskap, Også beredskapsrådet er satt i funksjon, sier Hanken.

- Fra klokken 10 og mot midnatt er det spådd 10-15 mm nedbør, det er hvert fall bedre enn de 40 som har kommet siste døgnet, sier Hanken til VG Nett.

Coop Mega-butikken i Vikeveien i Ørsta sentrum har måttet stenge dørene på grunn av oversvømmelse.

- Nesten hele gulvet er dekket med vann og vi jobber nå med å berge varene på de nederste hyllene, forteller butikksjef Steinar Hatlestad.

Også Bertine Konditori i samme gata merker vannmengdene. Konditoriet har ikke fått vann inn i bygningen, men kundene uteblir.

- Det har nesten ikke vært kunder her. På gågata utenfor sitter det folk i biler. De vet ikke hvor de skal gjøre av seg. Det er masse vann i gatene her, sier Grete Nybø som står inne på konditoriet og ser ut på det voldsomme været.

NVE har sendt ut flomvarsel for hele Møre og Romsdal. Det er varslet store nedbørsmengder og storm.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder