Skudd avfyrt mot bil på Ensjø i Oslo

Ifølge politiet traff skuddet som ble avfyrt på Ensjø i Oslo en tilfeldig bil, hvor det satt to voksne og to barn. Ingen ble skadet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det skal i forkant ha vært en konflikt mellom to grupperinger som befant seg i to biler.

– De i den ene bilen har skutt mot den andre og har tilfeldigvis truffet en annen bil, sier operasjonsleder Rune Ullsand til VG.

Personene i den tredje bilen ble ikke skadet, opplyser Ullsand. Han beskriver menneskene i den tredje bilen som uskyldig forbipasserende. Ifølge innsatsleder Rune Bjørsvik er det avfyrt minst ett skudd - som traff den tilfeldige bilen. Prosjektilet har ikke gått gjennom døren.

VG har i morgentimene lørdag vært i kontakt med politiet, som opplyser at de har jobbet gjennom natten med å innhente videomateriale og etterretning.

Saken har nå gått over i etterforskningssporet, men politiet ønsker foreløpig ikke å si noe om de har kommet nærmere noen pågripelser.

– Det var fornærmede selv som meldte ifra, sier Ullsand.

Det var to voksne og to barn i bilen som ble truffet. Innsatsleder Rune Bjørsvik opplyser at de er preget av det som har skjedd.

– Så vidt jeg vet er det snakk om en familie, sier Ullsand. De blir tatt hånd om på stedet.

VG har natt til lørdag fått tips om at det i Ensjø-området har vært løsnet av flere skudd.

– Flere har hørt noe de mente var skudd. Vi har verken funnet skadede eller folk som kan knyttes til noe skyting, sier operasjonsleder Magne Olsvoll i Oslo politidistrikt.

Vet du noe om saken? Tips VG her!

AVSPERRET: Politiet jobber på det som skal være åstedet for skytingen. Foto: Frode Hansen

Bilene som stakk fra stedet etter den første, bekreftede skyteepisoden, er beskrevet som to sølvfargede biler av typen Golf/Polo, 2004-modell. Ifølge Bjørsvik kjørte begge bilene i retning av bensinstasjonen på Ensjø.

– Vi søker etter ungdommer mellom 16 og 25 år fra de to bilene, sier Rune Ullsand.

De er beskrevet som unge, mørkhudede menn.

Politiet på stedet sier til VG at de leter med store mannskaper på Ensjø og i nærområdet, i tillegg til at de sjekker flere andre adresser i Oslo knyttet til de to bilene.

– Vi har ikke informasjon om det er noen skadede i de to bilene som kjørte fra stedet, sier Ullsand.

SKUDD AVFYRT: Politiet har satt opp sperringer ved Ensjø fredag kveld. Hendelsen skal ha skjedd i nærheten av Ensjø T-bane. Foto: Andreas Nielsen, VG

Det ble brukt skarpe skudd. Politiet fikk melding om skytingen 20.21 fredag kveld.

– Det er ikke noen grunn til å frykte for sikkerheten til noen andre, sier Ullsand.

Det er også satt inn et helikopter i søket.

For nesten to uker siden var det en lignende skyteepisode på Østre Aker vei ved Haugenstua. Søndag kveld 19. august skal en 28 år gammel mann ha skutt fra en bil i fart mot en annen bil på veien nordøst i Oslo. Politiet mener han hadde til hensikt å drepe.

SPOR: Krimteknikkere sikrer bevis i området. Foto: Frode Hansen

VG oppdaterer saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder