DØDE: Alf Johan Halvorsen, født i 1968, døde på Oserødmyra bofelleskap i Færder. Foto: Privat

Alf Johan Halvorsen døde i badekarulykken: Færder kommune siktet for brudd på helsepersonelloven

Politiet har tatt ut siktelse mot Færder kommune etter at Alf Johan Halvorsen døde på Oserødmyra bofellesskap i Vestfold.

  • Halvor Bjørntvedt
  • Stella Bugge

Artikkelen er over ett år gammel

Det var Alf Johan Halvorsen, født 1968, som omkom etter å ha blitt badet i for varmt vann i et bofellesskap i Færder kommune 24. februar. Han skal begraves på Nøtterøy i neste uke, opplyser familiens bistandsadvokat, Christian Lundin, til VG.

– Familien er fortsatt sjokkerte over det som har skjedd, og har problemer med å ta innover seg denne tragiske hendelsen. De begriper ikke hvordan det kunne skje, sa han til VG tidligere denne uken.

Politiet opplyste i en pressemelding i går at de ga ut navnet til Halvorsen i samråd med de pårørende, og opplyste samtidig om at Færder kommune er siktet i saken.

– Sør-Øst politidistrikt har i dag tatt ut siktelse mot Færder kommune med grunnlag i brudd på helsepersonelllovens bestemmelse om organisering av virksomheten, sier politiadvokat Katrine Christensen Brygard i en pressemelding.

Bestemmelsen sier at virksomheten plikter å organisere seg slik at helsepersonell er i stand til å overholde sine lovpålagte plikter, heter det videre.

les også

Mann døde etter bad i varmt vann: Tidligere ansatt sluttet på grunn av arbeidsforholdene

Det var søndag 24. februar at Halvorsen ble badet i glovarmt vann på Oserødmyra bofellesskap i Færder kommune i Vestfold.

Han fikk kraftige forbrenningsskader av hendelsen, og døde av skadene fire dager senere på Haukeland sykehus i Bergen.

Politiet har tidligere opplyst at pleieren som badet avdøde er siktet for brudd på helsepersonelloven. Bakgrunnen for siktelsen er at kvinnen ikke var tilstrekkelig aktsom i forbindelse med at pasienten skulle senkes ned i et badekar ved hjelp av en heiseanordning.

Politiet har uttalt at de også vil vurdere om opplæring av pleieren har vært tilstrekkelig, og om kommunenes rutiner er godt nok kommunisert til de ansatte ved omsorgssenteret.

Les mer om hvordan familien takler den tragiske hendelsen her.

– Forventet

Toril Eeg, rådmann i Færder kommune, er ikke overrasket over siktelsen.

– I en så alvorlig hendelse som det vi hatt i Færder er det som forventet. Nå har politiet gått gjennom det vi har sendt over av ulike dokumenter og de har konkludert at her er det grunnlag for siktelse, og det forholder jeg meg til, sier Eeg til VG.

Hun opplyser også at kommunen har bestilt en hendelsesanalyse og at de som skal gjøre den har begynt å forberede arbeidet.

Les også

Flere artikler

  1. Har iverksatt flere tiltak etter Færder-dødsfallet: - Burde vært gjort før

  2. Dette skjedde da Alf Johan (51) døde under bading

  3. Siktet kommune vil betale gravferd for Alf Johan Halvorsen

  4. Mann døde etter bad i varmt vann: Tidligere ansatt sluttet på grunn av arbeidsforholdene

  5. Mann døde etter å ha blitt badet i for varmt vann – pleier og kommune risikerer straff

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder