Milliondusør for tips

En forretningsmann i Kristiansand utlover 1 million kroner i dusør for tips som fører til at barnedrapssaken i Kristiansand blir oppklart.

  • NTB

Artikkelen er over 20 år gammel

Mannen insisterer på å være anonym. Betingelsene for dusøren på 1 million kroner er som følger: Det må være "nye" opplysninger som gis til politiet, og de må føre til at saken oppklares.

Opplysningene må komme politiet i hende senest innen fredag 30. juni klokken 24.00. Er det ikke kommet inn avgjørende tips innen den tid, går pengene tilbake til eieren.

-Jeg vil at informanten skal ha et visst tidspress på seg, sier mannen bak kjempedusøren.

Jan M. Wesenberg, distriktsbanksjef i Kreditkassen, bekreftet fredag sammen med giveren at beløpet på 1 million kroner allerede står på sperret konto, og at banken har fullmakt til å utbetale summen.

Forutsetningen for utbetaling er at kriminalsjef og etterforskningsleder Arne Pedersen i Kristiansand politidistrikt godkjenner at vilkårene er oppfylt.

-En forbannelse

Forretningsmannen har selv 11 barnebarn. I snart tre uker har mannen vært vitne til hvordan drapene på de to småjentene Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8) har spredt frykt og uhygge i Kristiansand. Foreldre tør ikke lenger slippe barna sine av syne, og skoler og barnehager vegrer seg for å dra på tur i skog og mark med de små.

-Det er som om en forbannelse hviler over byen, sier forretningsmannen til Fædrelandsvennen.

En morgen fikk han plutselig innskytelsen at han kanskje kunne være med på å bidra til at drapsgåten ble løst, slik at Kristiansand kan puste ut.

-1 million kroner i dusør. Jeg kan stille et slikt beløp til disposisjon. Det er min måte å bidra på. Nå håper jeg at utsikten til et så formidabelt pengebeløp vil lokke fram en person i drapsmannens nærmeste omgivelser som vet noe politiet ikke vet, sier susørutloveren, som er sikker på at det finnes en slik person et eller annet sted.

-Noen vet

Forretningsmannen er overbevist om at drapsmannen på ett eller annet vis har avslørt sin hemmelighet overfor sine omgivelser.

-Det er ikke sikkert han har betrodd seg direkte til noen. Men det kan være en handling, en uttalelse eller oppførsel som har vakt andres mistenksomhet, sier han.

Dusørutloveren understreker at millionen ikke er ment for vitner som allerede har meldt seg, eller informasjon politiet allerede sitter med. Dersom det viser seg at politiet klarer å oppklare saken med det materialet de sitter med i dag, vil ikke denne dusøren bli utløst. Men giveren håper at pengene blir brukt.

-Jeg håper at dusøren fører til en rask oppklaring, og at jeg blir 1 million kroner fattigere, sier han.

Mer om

  1. Barnedrapene i Baneheia

Flere artikler

  1. Sjekker asylsøkere

  2. Tviler ikke på løsning

  3. Håper på datasvar

  4. Jakter på våpenet i blinde

  5. Milliondusør gir tipsflom

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder