Borte i to døgn

Magnus Stangeby Hasleto (19) hadde juleperm fra militæret. Natt til lørdag forsvant han sporløst i Sandvika sentrum.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

- Vi frykter for at et eller annet kan ha tilstøtt ham. Han gledet seg til å feire sammen jul med familien, men nå har han vært borte i to døgn, sier politiavdelingssjef Olav Brubakk i Asker og Bærum politidistrikt til VG.

Gikk fra jakken

19-åringen gikk fra jakken sin, og var bare ikledd t-skjorte og vanlige klær. Det var rundt ti kuldegrader den aktulle natten. Han skal ha vært noe beruset da han dro fra festen.

Fra Sandvika sentrum og til foreldrenes hus i Lars Mules vei, er det omtrent 'en kilometer.

- Det er to-tre forskjellige ruter han kunne ha gått hjem. Vi har søkt med hunder alle steder han kan ha gått, men det har ikke gitt noen resultater. Vi har også gjort søk på begge sider av Sandvikselva - helt ned til utløpet ved Kadettangen og Kalvøya, sier Brubakk.

Gutten har en stor vennekrets. Formiddagen etter at han ble borte, begynte de å lete etter ham. Rundt 50-60 personer er kontaktet, uten resultat. 19-åringen skal ikke ha vært innblandet i noen spesielle hendelser på festen.

Gir alltid beskjed

- De trodde først han hadde gått på et nachspiel etter festen. Da han hadde vært borte i nesten et døgn, uten at noen hadde noen opplysninger om ham, ble han meldt savnet, sier politiavdelingssjefen.

Ifølge Brubakk pleide han alltid å gi beskjed om hvor han oppholdt seg. Han har aldri vært borte over lengre tid. 19-åringen er heller ikke kjent av politiet fra tidligere.

Den aktuelle kvelden hadde han vært diskjockey. Han bar derfor en stor sekk med en Pepsi-logo, som var full av CD-er, og dermed også ganske verdifull. Heller ikke den har politiet funnet.

- Mobiltelefonen hans er også slått av. Vi har foreløpig ikke fått sjekket om han har benyttet seg av den etter han forsvant, sier Brubakk.

Magnus Stangeby Hasleto er 1,70 meter høy, slank, har lysblondt, glatt hår og blå øyne.

Til daglig er han elev i militærpolitiet ved Haakonsvern utenfor Bergen. Nå skulle han ha permisjon og være hjemme til over nyttår.

- Han er en sunn, ung, og i tillegg er det jul. Vi holder alle muligheter åpne for hva som kan ha skjedd med ham, opplyser Brubakk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder