HÅPER: Randi Hagen (bildet), søsteren til savnede Tom Rune Hagen, og resten av familien hans, håper på tips som kan bidra til at han blir funnet. Foto: privat

Familien til savnede Tom Rune Hagen håper på et julemirakel

I sommer forsvant Tom Rune Hagen (36) sporløst. Nå utlover familien dusør for tips som bidrar til at de kan få svar på hva som har hendt ham.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I nesten et halvt år har 36 år gamle Tom Rune Hagen fra Uvdal i Buskerud vært savnet.

Det har vært lange måneder for familien hans. I desperasjon besluttet moren hans før jul å utlove en dusør på 23.000 til de som kommer med tips som kan føre til at forsvinningen blir oppklart.

– Det siste året har vært et mareritt. Vi tror det har skjedd noe kriminelt. Tom Rune ville aldri ha blitt borte sånn uten å gi livstegn fra seg. Nå har det snart gått fem måneder, sier moren hans, Bente Hagen, til VG.

SAVNET: Tom Rune Hagen har vært sporløst forsvunnet siden sommeren 2017. Foto: Privat

Familien har foreløpig ikke mottatt tips etter at de utlovet dusøren.

– Helt jævlig

Hvert år forsvinner flere hundre nordmenn, og det var tidligere i år nærmere 1500 personer registrert i det sentrale politiregisteret over savnede personer i Norge.

Få med deg: Gutten som aldri kom hjem

I registeret oppføres mennesker som har vært borte i over tre måneder, og som man antar er døde. De fleste står på listen i mange år. Den eldste har vært der siden 1940-tallet.

Tom Rune ble sist observert 30. juli i år, etter at han hadde vært på besøk hos et vennepar.

Etterforskningsleder Morten Jervell i Sørøst politidistrikt uttalte til avisen Laagendalsposten i november at politiet er på saken.

– Saken er ikke avsluttet på noen måte. Når det er sagt, så er vi nok avhengige av tips og nye opplysninger for at vi skal komme noe videre, sa han på det tidspunktet.

Les også: Tamara forsvant på dødens highway

Randi Hagen, søsteren til Tom Rune, forteller at det viktigste for familien på dette tidspunktet er å få svar.

– Det har vært helt jævlig å gå rundt og ikke vite noe. Hvis vi finner ut at han er død, kan sorgprosessen begynne, sier hun.

Finner ham ikke uten tips

Verken mor eller søster har store forhåpninger om at mannen blir funnet i live, eller at de får svar på hva som har skjedd med ham.

Tom Rune var en del av rusmiljøet i Uvdal, og mor og søster håper at personer i dette miljøet vil kunne fortelle det de vet mot belønning.

En fars savn: Fredrik (19) forsvant sporløst

– Vi finner ham uansett ikke før de som vet noe, sier noe, slår Bente fast.

Hun sier de er villige til å strekke seg langt.

– Vi har hatt diverse leteaksjoner uten hell, og mange i bygda har sett etter når de har gått turer i området, sier Bente.

Lite håp

Det har kommet inn svært få tips siden sønnen hennes forsvant.

– Håpet blir mindre og mindre for hver dag som går. Jeg hadde håpet at han kanskje ville dukke opp til jul. Men nå som det har vært juleaften, svinner håpet. Det siste halvåret har vært grusomt, sier Bente.

Årets julefeiring ble imidlertid ikke veldig annerledes nå som Tom Rune er savnet.

Les også: Barna som ble sporløst borte og kom tilbake

Randi forteller at han ikke har vært særlig glad i julen, og sjelden har deltatt i julefeiring.

– Men i år hadde han og jeg en avtale om at han skulle komme til oss og feire med ungene mine, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder