Vil forby kyssing

INNENRIKS

Leder Ivar Kristianslund i det kristne samlingspartiet Ny Fremtid mener at kyssing hører samlivet til, og bør være forbudt for mindreårige og ugifte.

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:16

Den tidligere BI-rektoren Ivar Kristianslund fra Greåker i Østfold har anmeldt kirke-, utdannings- og forskningsminister Jon Lilletun til politiet for umoral og brudd på norsk lov.

Det er seksualopplysningsspillet «Det store manndomsspranget» som fikk Kristianslund til å se rødt. Spillet er produsert av Statens helsetilsyn, og opplyser om sjekking, sex og prevensjon tilpasset gutter fra 13-årsalderen og oppover.

Utukts-oppfordring

I tillegg til at statsråd Lilletun og to ansatte i Statens helsetilsyn er anmeldt for produksjonen av sex-spillet, har Ivar Kristianslund anmeldt NRKs «Barnetimen». Det var en «kysseskole» for barn lørdag 12. september som fikk Kristianslund til å reagere.

- Jeg reagerer kraftig når NRK og oppegående voksne mennesker lærer 10-12-åringer å kysse, sier BI-professoren til Bergens Tidende. I anmeldelsen skriver han: «Sendingen var en klar oppfordring til barn om å drive utukt».