FENGSEL: En fotballtrener ble torsdag dømt i Sør-Trøndelag tingrett til fengsel etter å ha krenket mindreårige gutter. Mannen måtte i tillegg betale erstatning til guttene og ble fradømt retten til å trene barn. Foto: Kristian Helgesen

Fotballtrener dømt til fengsel for seksuell krenkelse av mindreårige gutter

Mannen i 20-årene ble dømt til 11 måneder fengsel og til å betale 75.000 kroner i erstatning til fem gutter på laget han trente. Treneren ble blant annet dømt for fremstilling som seksualiserer barn.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Fotballtreneren ble torsdag dømt til elleve måneders fengsel for fremstilling av seksuelle overgrep mot barn eller fremstilling som seksualiserer barn, for å ha utvist seksuelt krenkende atferd mot barn under 16 år og for å utvist skremmende, plagsom eller hensynsløs atferd.

Da politiet ransaket boligen til mannen og beslagla PC-en hans, fant de blant annet 3500 bilder som fremstiller seksuelle overgrep og seksualiserer barn.

Politiet mener at mannen i tidsrommet 2015–2017 både lagde og var i besittelse at til sammen 197 datafiler med billedmontasjer, bilder og filmer som seksualiserer barn.

Mannen var også tiltalt for å ha fått to av guttene han trente til å sende flere nakenbilder.

les også

Tiltale: Fotballtrener fikk mindreårige gutter til å sende nakenbilder

Mister retten til å trene barn

Treneren skal ha hatt trenerverv i tre idrettslag. Det var slik han kom i kontakt med guttene. Treneren ble torsdag fradømt retten til å være instruktør eller trener for barn på ubestemt tid.

Treneren var også tiltalt for å ha utøvd vold mot flere mindreårige gutter ved flere anledninger. Dette ble han frifunnet for.

Tar betenkningstid

Mannen har hele tiden nektet straffskyld, og gjorde også det i retten.

– Han er skuffet over at retten har hatt et annen syn enn han. Vi kommer nå til å gå igjennom dommen nærmere, og se hvordan vi eventuelt kan angripe den, sier hans forsvarer Arve Opdahl.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder