KRITIKK I VANDREHALLEN: Erna Solberg, Lars Sponheim, Siv Jensen og Dagfinn Høybråten er sterkt kritiske til regjeringens håndtering av endringen i rasismeparagrafen. Foto: Scanpix
KRITIKK I VANDREHALLEN: Erna Solberg, Lars Sponheim, Siv Jensen og Dagfinn Høybråten er sterkt kritiske til regjeringens håndtering av endringen i rasismeparagrafen. Foto: Scanpix

- En svekket regjering

INNENRIKS

STORTINGET(VG Nett) En svekket regjering som viser forakt for demokrati og Storting. Det er opposisjonens dom etter regjeringens blasfemi-smell.

Publisert: Oppdatert: 04.02.09 12:45

Det ble onsdag morgen klart at Senterpartiet måtte snu og trekke forslaget om et tillegg i rasismeparagrafen i den nye straffeloven, et forslag partiet mente skulle hindre krenkende ytringer.

I Vandrehallen etter den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag formiddag, feller opposisjonspolitikerne en tøff dom over regjeringen.

Navarsete:Tar en Obama

- Stoltenberg sa at debatten var over, og nå var det bare være stemmekveg i Stortinget. Dette viser en forakt for demokrati og Stortinget, som folk bør huske, sier Lars Sponheim til pressen.

- Denne saken er håndtert forferdelig dårlig. Ved å unndra debatten for det offentlige rom har regjeringen vist forakt for sitt folk, sier Sponheim til VG Nett.

Venstrelederen mener det er åpenbart at Stoltenberg må komme på banen og forklare for Stortinget det som har skjedd.

- Spill og kaos

KrF-leder Dagfinn Høybråten er ikke mildere stemt.

- Det vi har vært vitne til den siste uken er et spill og kaos. Det er en svekket regjering som står igjen etter denne uka. En regjering som ikke forstår omfanget av forslaget. Det er klart at dette er en innskjerping av ytringsfriheten. Ingen trengte å være jurist for å forstå dette, sier KrF-leder Dagfinn Høybråten.

Les også:Derfor trakk Sp blasfemi-forslaget

Høyre-leder Erna Solberg kaller det hele en farse.

- Dette har vært en merkelig seanse hvor alvoret i situasjonen gradvis har gått opp for regjeringen, og den endte opp med å gjøre helomvending. Her har man hestehandlet med grunnleggende prinsipper, for så å forsøke å late som om man ikke har gjort det, sier Solberg.

Debatt:- Herlig nyhet å våkne til

Et teater

- Dette minner meg om et teater der folk går inn og ut gjennom dører. Regjeringen har opptrådt som om de ikke helt har skjønt hva de har foreslått, sier Solberg som mener at det hele var en hestehandel fordi det var Senterpartiets tur å vinne en sak i regjeringen.

- Dette er ikke saken å drive politisk spill rundt, sier Solberg.

Frp-formann Siv Jensen er enig i at det er en farse.

- Det vi har sett de siste dagene er en fullendt farse fra regjeringens side. Det var bare Sp som kunne fjerne tvil. Det Stoltenberg gjorde tirsdag, gjorde bare saken enda dummere, sier Jensen til pressen.

Her kan du lese mer om