GAMMEL TRAVER: Vidar Kleppe er ikke overrasket over at partiet hans, Demokratene, er større enn Frp i Kristiansand. Han har fartstid i bystyret i Kristiansand fra 1987. Foto: Nicolai Prebensen

Partibarometer: Demokratene større enn Frp i Kristiansand

Demokratene er større enn Fremskrittspartiet på partibarometeret for kommunevalget i Kristiansand.

Det lille islamkritiske og bibelvennlige partiet får en oppslutning på 7,6 prosent i sørlandsbyen, mens Frp går tilbake til 5,8 prosent, ifølge meningsmålingen som Respons Analyse har utført for Fædrelandsvennen og VG.

– Et gledelig resultat, men ikke overraskende, sier Vidar Kleppe (55). Han er en av to representanter for Demokratene i Kristiansand bystyre, tidligere partileder og har en lang fortid i Fremskrittspartiets ledelse.

Kleppe viser til standhaftig motstand mot bompenger, kunstsilo og flytting av Kristiansand havn.

– Fremskrittspartiet spriker i alle retninger. Det hjelper ikke at de lokalt skriker opp mot bompenger, når partiet har en finansminister, samferdselsminister og stortingsgruppe som setter verdensrekord i bompenger hver dag, sier Kleppe.

Daglig leder Thore Gaard Olaussen i Respons Analyse er enig i at bompengestrid generelt har svekket Fremskrittspartiet, slik at de har mindre å stille opp med mot en frisk og frittalende lokalpolitiker som Vidar Kleppe.

STOLPE: Bompengestrid rir Fremskrittspartiet som en mare. Foto: Espen Rasmussen

Frp sin gruppeleder i Kristiansand sier at Demokratene kommer med løfter om bompenger som hans eget parti ikke klarer å innfri. Lokal Frp-motstand mot bompenger blir overskygget over hva som skjer sentralt.

– Våre velgere mener at Frp må gå ut av regjeringen, hvis de ikke leverer så det monner på bompenger om kort tid. Vi må se en klar og tydelig reduksjon i bompenger, sier gruppeleder Stian Storbukås i Frp i Kristiansand.

les også

Nytt bom-sjokk: FNB er tredje størst i Stavanger på ny måling

– Ellers ser vi i Kristiansand at Arbeiderpartiet sliter og lekker til venstresiden. Rødt, SV og Miljøpartiet de Grønne har styrket seg. I lokalvalg går velgerne til de rene og ranke, ikke til kompromisspartiene, sier lederen i Respons.

Arbeiderpartiet er svakere enn Høyre, i forhold til kommunevalget i 2015.Det borgerlige flertallet er solid i Kristiansand. Kristelig Folkeparti har fortsatt betydelig oppslutning, med 11,7 prosent i junimålingen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder