BRUDD IGJEN: Torsdagens forhandlinger mellom TV 2 og Telia/Get førte heller ikke frem. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Nytt brudd i forhandlingene mellom TV 2 og Telia

Heller ikke torsdagens forhandlingsmøte mellom TV 2 og Telia/Get førte frem, ifølge kanalen. Det betyr fortsatt svarte skjermer for en halv million Get-kunder.

 • Jørn Pettersen

TV 2 tror at det går mot en langvarig konflikt.

– Vi frykter at det kommer til å være svarte skjermer lenge, sier TV 2s kommunikasjonsdirektør Sarah Willand til VG.

– Det er stor avstand mellom partene. I forhandlingsmøte torsdag gjentok derfor TV 2 sitt forslag om å forlenge avtalen på samme vilkår, og la TV-seerne får innholdet sitt, mens partene forhandler. Forslaget ble igjen avvist av Telia/Get. TV 2 tror nå at konflikten blir langvarig, skriver TV 2 i en pressemelding torsdag.

Forhandlingene om en ny distribusjonsavtale mellom TV 2 og Telia brøt sammen natt til 1. juni og siden da har 500.000 Get-kunder, anslagsvis en million seere, vært uten alle TV 2s kanaler. Så langt har ingen forhandlingsløsninger ført frem.

les også

TV 2 om Telia: – Dette går faktisk ikke an

– Vi opplevde at det var et delvis konstruktivt møte, men det er riktig at vi ikke kom til enighet, Vår dør står fortsatt åpen og vi har foreslått at vi kan møtes daglig fremover for å forhandle  slik at våre kunder raskest mulig kan få tilbake TV 2-kanalene, sier kommunikasjonsdirektør Henning Lunde i Telia til VG.

– Dette er en veldig krevende situasjon som vi aldri har opplevd maken til i TV 2s historie, sa TV 2s kommunikasjonsdirektør Sarah Willand til VG onsdag ettermiddag.

les også

Ingen enighet mellom TV 2 og Telia i TV-konflikten

Etter at forhandlingene heller ikke førte frem på tirsdag, var det onsdag en pause i forhandlingene mellom TV 2 og Telia. Torsdag møttes partene på nytt og heller ikke denne gangen førte forhandlingene frem.

– Vi har en siste gang gjentatt vårt forslag om å forlenge eksisterende avtale i seks måneder, mens Telia/Get og vi finner ut av konflikten oss imellom. På den måten kunne Get-kunder fått tilbake TV 2-kanalene i dag. Det er umulig å forstå hvorfor ikke Telia/Get ikke kan akseptere en kortvarig forlengelse av avtalen vi inngikk for tre år siden, sier Sarah Willand i en pressemelding fra TV 2.

IKKE ENIGE: TV 2, her re4spresentert ved kommunikasjonsdirektør Sarah Willand og Telia ved kommunikasjonsdirektør Henning Lunde, ble heller ikke i dag enige om en ny avtale. Dermed forblir nesten 500.000 Get-kunder uten TV 2s kanaler. Foto: TV 2 og Telia

– Vårt tilbud om å inngå en kortsiktig avtale på samme prisnivå med noe lengre periode enn det TV 2 har foreslått, står ved lag, sier Henning Lunde til VG.

Han frykter imidlertid at partene vil havne i en ny konflikt før jul dersom de inngår en midlertidig avtale på seks måneder og det mener han verken partene eller kundene vil være tjent med.

– Men hvis TV 2 kunne ha forsikret oss om at en avtale basert på dagens prisnivå kunne ha blitt forlenget dersom vi ikke kom til enighet om en langsiktig avtale innen seks måneder, kunne det ha vært en mulighet å komme raskere til enighet, sier Lunde

les også

Kommunikasjonsdirektør: Aldri opplevd maken i TV 2s historie

Arbeiderpartiets mediepolitiske talsperson, Trond Giske, reagerer på det som skjer nå i konflikten mellom TV 2 og Telia.

– Det blir feil å bruke en million TV-seere som gissel i forhandlingene. Dette må partene løse opp i og i hvertfall sørge for en midlertidig videreføring av dagens avtale på eksisterende vilkår. Det burde være en smal sak. Slik saken står nå taper alle på det - og først og fremst TV-seerne, sier Trond Giske til VG.

Han poengterer at TV 2 var et nasjonalt prosjekt da det startet og kanalen har en spesiell rolle i mediepolitikken.

– Telia har et spesielt ansvar for å holde TV 2 på lufta. Men det må skje på kommersielle vilkår. TV 2 er så samfunnsmessig viktig at de får statsstøtte som almennkringkaster, det bør forplikte distributørene til å sørge for at folk har et tilbud om å se TV 2, sier Giske.

Høyres mediepolitiske talsperson, Tage Pettersen, mener at politikerne ikke bør ha en mening om selve forhandlingene.

– Men for forbrukere og ikke minst nyhetskonsumenter er det en ganske håpløs situasjon partene har havnet i. Særlig fordi vi er i en periode hvor behovet for nyheter ikke har vært større. Dette er en kombinasjon som gjør det både kjedelig og vanskelig. Tatt i betraktning pandemien vi står midt i burde de tatt hensyn til det og om ikke annet forlenget avtalen. Jeg mener at begge parter burde vært sitt ansvar bevisst og heller tatt et brudd på et senere tidspunkt, sier Tage Pettersen til VG.

TV 2 skiver videre at forhandlingene handler blant annet om hvor mye av det kundene betaler til Telia/Get skal gå videre til TV 2 som lager og sender innholdet i TV-pakken. Norsk innhold og norsk journalistikk har aldri vært mer verdifullt, samtidig som populære sportsrettigheter har mer enn tredoblet seg i pris.

– Dette handler om fremtiden til norsk innholdsproduksjon og om å styrke og utvikle det kundene faktisk betaler for. Absolutt alle andre distributører har forstått det og har akseptert TV 2s vilkår. Get har ikke lavere priser til kundene enn andre, og har høy lønnsomhet. De kan fint betale det samme til TV 2 som alle andre, sier Willand.

Men dette er ikke bare en kamp om store summer og distribusjonsrettigheter. I en større sammenheng er det også en kamp om innhold. Det handler om å kjøpe rettigheter til programmer, ikke bare rettigheter til å distribuere programmene som dagens avtale mellom partene innebærer.

les også

Forhandlingsekspert om TV 2-konflikten: – Uverdig

– I fjor kjøpte vi TV4 og MTV og viste med det at vi går mer inn på innhold i Sverige og Finland. Vi har løpende dialoger med andre innholdsleverandører, også TV 2, for å se på muligheter for å gi våre kunder i Norge best mulig innhold og valgfrihet. På dette markedet konkurrere vi også med andre distributører. Alle vil tilby best mulig innhold. Konkurransen om innhold er ikke lenger et norgesmesterskap, men et verdensmesterskap, sa Telias kommunikasjonsdirektør Henning Lunde til VG onsdag.

Mer om

 1. TV2
 2. Get
 3. Telia
 4. Medier

Flere artikler

 1. Kommunikasjonsdirektør: Aldri opplevd maken i TV 2s historie

 2. TV 2 spår langvarig konflikt med Telia: – Vi har gitt opp å finne en midlertidig løsning

 3. Fortsatt steile fronter mellom Telia og TV 2

 4. Fortsatt full krangel mellom TV 2 og Telia: Slik er kampen i kulissene

 5. TV 2 om Telia: – Dette går faktisk ikke an

Fra andre aviser

 1. TV 2 innstilt på langvarig konflikt med Telia/Get

  Bergens Tidende
 2. Telia beskylder TV 2 for «falsk pressemelding»

  Bergens Tidende
 3. Telia beskylder TV 2 for «falsk pressemelding»

  Aftenposten
 4. Ingen kontakt mellom TV 2 og Telia i helga

  Fædrelandsvennen
 5. Massiv kritikk mot Get og TV 2 for svarte TV-skjermer: – Vet ikke hvem vi skal tro på

  Bergens Tidende
 6. Massiv kritikk mot Get og TV 2 for svarte TV-skjermer: – Vet ikke hvem vi skal tro på

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no