VANNVOGN: Innbyggere på Askøy kan hente rent vann i vannvogner som er plassert ut mange steder i kommunen. Foto: Terje Bringedal, VG

Bergens Tidende: Askøy-politikere ble orientert om problemer ved vannverk i mai

I mai ble Askøy-politikere orientert om problemer ved Kleppe vannverk, skriver Bergens Tidende. Beskjeden var at tilstanden var dårlig og at det trengtes en «betydelig oppgradering».

  • NTB

Det var kommunens vann- og avløpssjef som orienterte politikerne i Utvalg for teknikk og miljø i Askøy rådhus 9. mai.

I en presentasjon, som Bergens Tidende har fått tilgang til, kommer det frem at det om Kleppe vannverk ble sagt at det har liten kapasitet, tilstanden er dårlig, at det er behov for «betydelig oppgradering» og at det har en relativt komplisert renseprosess.

De andre vannbehandlingsanleggene var godkjente.

les også

Prøver tyder på at drikkevannsbassenget i Askøy er forurenset ovenfra

Kleppe vannverk har åtte høydebasseng som er tilknyttet anlegget. I ett av disse, Øvre Kleppe høydebasseng, er det funnet tarmbakterier.

Rundt 2000 personer har trolig blitt syke av drikkevannet i kommunen, og over 60 personer har vært innlagt på Haukeland sykehus.

Minst ni ganger har abonnentene som er tilknyttet vannverket, fått kokevarsel de siste to årene, ifølge BT.

les også

Vannverket på Askøy: Kommunen sendte ut flere kokevarsler

I rapporten «bedreVann 2017» endte Askøy kommune på en 77. plass av 83 kommuner i en tilstandsvurdering på vann- og avløpstjenester. Årsaken til at de havnet langt ned var fordi kommunen manglet en alternativ vannkilde til store deler av befolkningen. Kommunen fikk derimot karakteren «god» på «hygieniske betryggende drikkevann».

les også

Vest politidistrikt åpner etterforskning mot Askøy kommune

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder