Politiadvokat Christine Møen Wisløff og etterforskningsleder Andreas Lervik informerte i sommer om etterforskningen av en omfattende overgrepssak i Bergen. Nå er siktelsen mot en mann i 20-årene utvidet til å omfattende 20 gutter og unge menn. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Over 20 gutter skal ha blitt seksuelt utnyttet av siktet idrettsdommer

Overgrepssiktelsen mot en mannlig idrettsdommer i Bergen er utvidet til å omfatte over 20 gutter og unge menn.

NTB

Da siktelsen ble tatt ut i sommer, omfattet den tre unge gutter. Nå dreier den seg om over 20 fornærmede i tenårene og oppover, opplyser påtaleansvarlig Christine Møen Wisløff til Bergens Tidende.

Siktelsen gjelder seksuell omgang med barn under 16 år, seksuelt krenkende atferd, samt fremstilling av seksuelle overgrep eller bilder som seksualiserer barn og unge.

les også

Overgrepssaken i Bergen: Har fått flere tips

– Vi har hatt mange avhør og gått gjennom beslag. Noen fornærmede har kontaktet politiet, men de aller fleste har vi selv funnet fram til ved å gå gjennom chatter som siktede har hatt, sier Wisløff.

Den siktede mannen, som er fotball- og håndballdommer i Bergen, har erkjent seksuell omgang med barn under 16 år. Han beskrives av politiet som samarbeidsvillig.

Siktelsen kan bli ytterligere utvidet til å gjelde misbruk av stilling – siden mannen har hatt en sentral rolle i sine idretter i Bergen og har nytt stor tillit i idrettsmiljøet. I tillegg til å dømme kamper hvor barn og unge har spilt, har han hatt dommerkurs og oppfølging av unge fotballdommere.

Politiet mener det er gjennom denne aktiviteten i idrettsmiljøet han har kommet i kontakt med unge gutter.

– Vi etterforsker også om han har utnyttet sin posisjon som dommer til å skaffe seg seksuell omgang, også overfor personer over 16 år, den seksuelle lavalder, sa Wisløff i en kommentar til offentliggjøringen av siktelsen mot mannen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder