Person funnet død etter boligbrann i Finnmark

Nødetatene rykket i natt ut til en boligbrann i Honningsvåg i Finnmark. På formiddagen ble en person funnet død i huset.

Publisert:

Politiet meldte om dødsfallet klokken 12.51.

Pårørende er varslet.

– Brann har vært inne på åstedet. En person er funnet død inne i huset. Pårørende er varslet. Åstedet sperres av og krim teknikere vil undersøke stedet, skriver politiet.

Huseieren, som er en eldre kvinne, har ikke blitt gjort rede for. Operasjonsleder Lars Rune Hagen kan ikke bekrefte om det er den eldre kvinnen som har omkommet.

– Vi tror selvfølgelig at det kan være huseier. Det er ikke noe vi kan gå ut med før vi har gjort en obduksjon. Det vil ta noen dager før det er gjennomført. Ellers har brann kontroll på stedet, sier Hagen til VG klokken 13.02.

Evakuerte hus

Brannvesenet iverksatte slukking, og politiet evakuerte fem nærliggende hus.

Klokken 12.39 melder politiet at brannen er slukket og at de evakuerte kan reise hjem igjen.

Klokken 08.58 opplyste politiet at huseieren, som er en eldre kvinne, fortsatt ikke var gjort rede for. De skrev også at slukningsarbeidet fortsatt pågår.

Operasjonsleder Hagen sa til VG klokken 09.48 at de selvfølgelig mistenker at den savnede kvinnen kan ha befunnet seg i huset under brannen.

– Det er ingen spredningsfare. De har ikke slått ned flammene, men de har kontroll, sa Hagen.

– Med en gang man har skikkelig kontroll på brannen skal de få komme hjem, sa Hagen, og la til at det var spredningsfare i natt, men at husene nå er evakuert på grunn av røyk.

Var spredningsfare

Operasjonsleder Einride Hals opplyste at brannmannskapene har fått bistand fra Avinor for å få nok vann til slukkearbeidet, som fortsatt foregikk to timer etter brannmeldingen.

– Det blåser en del og spredningsfaren er reell. Boligen som brennes kan ikke berges, og vil trolig brenne ned. Det har heller ikke vært mulig å gå inn der, fortalte vaktleder Terje Olsen på 110-sentralen i Finnmark til NTB.

– Det er en person registrert bosatt på adressen. Vi vet ikke om det bor flere der, for eksempel leieboere, sa operasjonsleder Einride Hals i Finnmark politidistrikt til NTB i dag tidlig.

Det var ikke gjort rede for personen eller personene som bor i huset, fikk NTB opplyst like før klokken 7 søndag.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no