VANT: Sykepleier Margrethe Salvesen vant saken mot sin tidligere arbeidsgiver Ålesund sykehus. Her sammen med advokat Harald Stabell.

VANT: Sykepleier Margrethe Salvesen vant saken mot sin tidligere arbeidsgiver Ålesund sykehus. Her sammen med advokat Harald Stabell. Foto: Jan Petter Lynau , VG

Sykepleier saksøkte sykehus for diskriminering - får erstatning

OSLO (VG) Margrethe Salvesen (43) går seirende ut av arbeidskonflikten med sin tidligere arbeidsgiver Ålesund sykehus.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Sykehuset i Ålesund erkjenner at de har opptrådt diskriminerende mot den tidligere ansatte sykepleieren, og betaler henne nå 100.000 kroner i oppreisning.

– Det siste året har vært et helvete, og denne saken har fått store konsekvenser for meg, forteller sykepleieren.

VG møter henne sammen med hennes advokat Harald Stabell.

Rettssaken mellom Salvesen og Helse Møre og Romsdal skulle opprinnelig ha startet i Sunnmøre tingrett 8. mars, men nå har hennes tidligere arbeidsgiver valgt å inngå et forlik fremfor å møte henne i retten.

Salvesen tok ut stevning mot helseforetaket i juni i fjor, fordi hun mente hun hadde vært utsatt for diskriminering på grunn etnisitet og politikk.

Ble omtalt som «Norges farligste terrorist»

Sykepleieren har vært gjenstand for flere artikler i media etter at hun i 2010 ble offentlig kjent som Arfan Bhattis daværende kone. Bhatti har de siste årene vært en fremtredende skikkelse i Østlandets islamistiske miljø.

Les også: – Det gjør vondt når datteren min får høre at de tror mamma er en terrorist

Da Salvesens fortid ble kjent blant hennes tidligere kolleger, forteller hun at hun ble frosset ut fra arbeidsmiljøet og hetset av medsykepleiere i sosiale medier. Hun mener ekskollegene fryktet at hun skulle utføre en terroraksjon.

– Det ble blant annet sagt at jeg var etterlyst og at jeg var en av Norges farligste terrorister. Det skremte mange, og det eskalerte veldig, sier Salvesen.

TIDLIGEREARBEIDSPLASS: Margrethe Salvesen jobbet som tilkallingsvikar på psykiatrisk avdeling ved Ålesund sykehus. Foto: André Pedersen , VG

Hun forteller at det ikke gikk lang tid før hun fikk telefon fra sykehusets ledelse.

– Det var før jeg skulle på helgevakt, da opplyste de at jeg ikke kunne møte på jobb fordi det hadde oppstått en situasjon. Den situasjonen var at mine kolleger hadde «funnet ut hvem jeg var», sier Salvesen.

Ekskollegene truet til slutt med kollektiv sykemelding om Salvesen fikk komme tilbake på jobb.

– Det spredte seg til hele Ålesund, og jeg følte hele helsemiljøet bestemte seg for en total utestengelse av meg som sykepleier. Jeg søkte flere jobber, men fikk ingen, sier hun.

Store konsekvenser

Saken har ført til at Salvesen så seg nødt til å flytte fra Ålesund sammen med datteren sin, og de bor nå i Trondheim. Hun forteller at saken har påført henne store utgifter.

– Jeg hadde nettopp kjøpt ny leilighet og gikk plutselig uten inntekt i flere måneder, og jeg måtte ta opp lån for å håndtere levekostnadene. På tross av at jeg nå får oppreisning vil det ta tid før jeg kommer økonomisk i balanse, sier hun.

TUNG TID: VG besøkte Margrethe Salvesen i Ålesund i fjor vår før hun flyttet fra byen. Foto: Øyvind Nordahl Næss , VG

Det er likevel flere lysglimt, og sykepleieren forteller at hun nettopp har fått fast stilling i Blå Kors, noe hun er takknemlig for.

– Sjefen min der var kjent med situasjonen min, men det har aldri vært noe tema og de har tatt godt imot meg. Jeg har flotte kolleger nå, sier hun.

Kom som en overraskelse

Advokat Stabell sier forliket kom som en overraskelse på dem.

– Helseforetaket har vært ganske klare på at vi ikke hadde grunnlag for søksmålet, og nedla i begynnelsen ned påstand om frifinnelse og at Margrethe ble idømt saksomkostninger. Det kom overraskende på oss at de plutselig ga seg på dette kravet, sier han.

Han forteller at Helse Møre og Romsdal først ønsket å gi 50.000 kroner i erstatning, noe foretaket betegnet som høyt.

– Praksisen for oppreisning i diskrimineringssaker ligger generelt lavt, kanskje rundt 25.000 kroner. Vi mente likevel tilbudet var for lavt, og vi endte til slutt med det dobbelte samtidig som foretaket vil dekke saksomkostninger, sier han.

Han legger til:

– Vi har overhodet ingen dommer i nærheten av denne når det gjelder oppreisningens størrelse, så dette er vi fornøyde med.

Fornøyd med løsning

Personaldirektør i Helse Møre og Romsdal, Olav Finnøy, har følgende kommentar om forliket i saken:

– Helse Møre og Romsdal er fornøyd med at partene har klart å komme fram til en enighet om en løsning i saken. Utover dette ønsker ikke helseforetaket å kommentere saken ytterligere, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder