Kvinne døde av svineinfluensa

(VG Nett) I Oslo er en av pasientene som har fått intensivbehandling på Rikshospitalet død. Influensaen har hittil i år tatt tre liv.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Kvinnen er blitt behandlet på Rikshospitalet med hjerte- og lungemaskin lenge og døde mandag morgen, sier kommunnikasjonsrådgiver Hedda Holth.

Behandlet lenge

Rikshopsitalet har siden 18. desember intensivbehandlet tilsammen sju pasienter med svineinfluensa. To er døde.
- Det er ikke klart om kvinnen døde av selve svineinfluensaen eller av komplikasjoner etter å ha blitt behandlet lenge, sier Holth.

Behandles i Tromsø

Nå har den fryktede influensaen også nådd Nord-Norge. Hittil har ingen pasienter ved Universitetssykehuset i Tromsø testet positivt på svineinfluensa. Men i natt ble en kvinne i 40-årene overført fra sykehuset i Harstad og til UNN i Tromsø for intensivbehandling.

Det bekrefter kommunikasjonsrådgiver Jan Fredrik Frantzen. Han ønsker ikke å opplyse nærmere om hvor hun kommer fra.

Første i Tromsø

- Kvinnen er den første som tester positivt på svineinfluensa blant alle prøvene vi har tatt. Det er testet positivt på influensa a og b hos oss tidligere i vinter, sier Frantzen.

I Tromsø har det vært mye influensa, men ingen som er lagt inn på sykehus har hatt svineinfluensa. Samtidig har legene hatt stor pågang fra pasienter som har ønsket å komme smitten i forkjøpet ved å vaksinere seg.

Overfylt sykehus

På Østlandet økte antall svineinfluensasmittede økte voldsomt den første uken på nyåret. Sammen med voldsom pågang av andre sesongsykdommer førte det til at de største sykehusene i Helse Sør-Øst måtte heve beredskapen for å ta seg av pasientene.

Blant annet ble en gymsal på Akershus Universitetssykehus tatt i bruk for å få nok sengeplasser.

Døde i romjulen

En 11 år gammel tidligere frisk gutt fra Porsgrunn var det første offeret etter årets runde med svineinfluensa. Den har rammet hardere i år enn de to foregående vintrene.

Gutten ble syk rett før jul og ble lagt inn på Rikshospitalet på julaften. Han døde der 27. desember.

Lungesyk døde i Ålesund

På sykehuset i Ålesund døde en svineinfluensapasient lørdag.
Mannen, som var i femtiårene, hadde fått påvist svineinfluensa, og han har hatt et lengre opphold ved Ålesund sykehus, skriver Sunnmørsposten.

Mannen hadde i følge avisen en kronisk alvorlig lungesjukdom, og hadde hatt et lengre opphold på intensivavdelingen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder